• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Kalifiyeli eleman ihtiyacını gidermek ve bakırcılık mesleğinin devam ettirilmesi için yoğun bir çaba harcadıklarını belirten Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Oda Başkanı Celal Açık, İŞKUR tarafından gönderilen kursiyerlerin yüzde 70’inin istihdam edildiğini söyledi.

Konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Oda Başkanı Celal Açık, İŞKUR işbirliğiyle başlatılan eğitimlere katılan 100 kişiden, 70'inin işe yerleştirildiğini belirtti.

Gelişen teknolojiyle birlikte kaybolmaya yüz tutan bakırcılık mesleğinin yeniden canlandırıldığını belirten Açık, “Bizim hedefimiz zenaatkar yetiştirmektir. Bundan dolayı Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası ile İŞKUR arasında başlatılan proje kapsamında şu ana kadar eğitim alan 100 kursiyerden 70'i işe yerleştirildi.”dedi.

Burada hem erkek hem de bayan eleman yetiştiriyoruz

İŞKUR ile yapılan iş birliği sonucunda şehir merkezinde bakırcılık eğitimi veren bir kurs açtıklarını belirten Açık, “Bu anlamda bizim İŞ-KUR projeleri kapsamında 2009’dan bu yana İŞKUR ile işbirliği içerisindeyiz. Burada hem erkek hem de bayan eleman yetiştiriyoruz. Nakışta bayanlarımız istihdam edildi. Şimdi ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Bir de bunların sıvamasını çözmemiz lazım, bunları çocuk yaşta almamız lazımdır. Çırak usta ilişkisini yaşatmak lazım. Bunun için bizde İŞKUR ve Milli Eğitimle çalışmalıyız ve çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakırcılık sanatının gelecek nesillere aktarılmasını istediklerini belirten Açık, “Bizler oda olarak bakırcılık sanatını geliştirme ve yeni nesillere taşınması için böyle bir proje başlattık. Bakırcılık mesleğini ayakta tutmak için bayan ustalar yetiştirdik. Bize gelen her iki kişiden birini işe yerleştirdik. Meslek edinmek isteyen bize müracaat etsin, işsiz kalmasınlar. Bize gelenlerin yüzde 70'i bayan elemandır. Bugüne kadar İŞKUR'dan gelen yaklaşık 400 kişiyi işe yerleştirdik.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)