• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Saldırıya uğrayan çocukların ailesi konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ`da evlerinin önünde okul servisi bekledikleri sırada Yusuf Bakşi (9) ve Tolga Bakşi`ye (13) canice kurşun yağdıran Abdulkadir Karakaya`nın en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen acılı aile, yoğun bakımda olan çocukları için dua talebinde bulundu.

Elazığ`ın merkez Salıbaba Mahallesi`nde geçtiğimiz gün evlerinin önünde okul servisini bekledikleri sırada Abdulkadir Karakaya isimli saldırgan, Yusuf Bakşi (9) ve Tolga Bakşi (13) isimli kardeşlerin yanına giderek canice kurşun yağdırdı. Olayda Yusuf Bakşi kafasına aldığı mermilerle ağır yaralanırken, yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Tolga Bakşi`nin ise hayati tehlikesi bulunmuyor.

Çocuklarına bu vahşetin yapan kişinin en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen Baba Hüseyin Bakşi ile anne Melahat Bakşi, yoğun bakımda tedavisi  devam eden evlatları Yusuf Bakşi için dua talebinde bulundu.

Gözü yaşlı anne Bakşi, olay günü çocuklarını okula gitmek için evin önünde servis beklediklerini, kendisinin de o sırada evin içerisinde olduğunu belirtti. Gelen bağrışmalar üzerine evin önüne çıktığını belirten anne Bakşi, yaşadığı dehşet dolu anları şöyle anlattı: “Büyük çocuğumun üstünde beyaz gömlek vardı, dışarı çıktığımda onu kanlar içinde gördüğümde şok içerisinde ne olduğunu sordum. Bana, bir kişinin kendisine ve kardeşine silahla saldırdığını söyledi. Bana, “Anne kardeşime git bak, onun yardıma ihtiyacı var.” dedi. O sırada olayı şahit olan en küçük çocuğum da şoktaydı.”

Anne Bakşi, saldırganın en ağır cezaya çarptırılmasını istediğini belirterek, “Buradan devlet büyüklerine sesleniyorum evlatlarımın hakkını ondan almalarını istiyorum. Yüce Allah`tan ona en ağır cezayı vermesini diliyorum. Onun için idam istiyorum. 5 yaşındaki evladım orda televizyon izler gibi kardeşlerinin vurulmasını izliyor Bu ne biçim canilik, bu ne vahşet. Rabbim bu acıyı başka bir aileye yaşatmasın.” dedi.  

Çoçuklarına yapılan saldırı sonrası bulunduğu Elazığ açık cezaevinde izinli olarak çıkan baba Hüseyin Bakşi, saldırgan Abdulkadir Karakaya`nın olayı günler öncesinden planladığına dikkat çekti.

“Yusuf`u kolundan tutarak başına 2 kere ateş etmiş”

Baba Bakşi, “Öğle vaktinde çocuklarımın okula gitmek için evden çıktığı sırada ailemi katletmek için dışarıda bekleyerek kapının önüne çıkan çocuklarıma ateş etmiş. Büyük oğlum Tolga`ya önce 6 kere ateş etmiş o kaçınca küçük oğlum Yusuf`u kolundan tutarak başına 2 kere ateş etmiş.  Çocuğum şimdi yoğun bakımda. Olayı gören en küçük oğlumdan haberi olmadığı için ona herhangi bir şey yapmadı. Eğer onunda benim çocuğum olduğunu bilseydi ona da ateş ederdi. “ ifadelerini kullandı.

Olay esnasında kapının önünde olan 5 yaşındaki Musap Bakşi ise ağabeylerine yapılan saldırıdan evin önündeki kalabalığın arasına karışarak kurtulduğunu söyledi. (Ebubekir Yavuz- İLKHA)








 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir