• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Sivas, Sinop ve Batman çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilirken rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışların; öğle saatlerinde Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında ani kuvvetli rüzgar, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

Ayrıca rüzgârın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 Km/sa) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, Kırklareli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.            

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; kuzeydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Amasya ve Tokat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın; iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Batman çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerde Hava:

Doğu Karadeniz'de fırtına; Batı Akdeniz'in batısında fırtınamsı rüzgâr bekleniyor.

Karadeniz: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de güney ve güneydoğudan, sabah saatlerinde güneybatıdan, akşam saatlerinde batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerine kadar batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), doğusu yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğusu öğle saatlerine kadar 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtına anında zayıf.

Marmara: Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinde batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi.

Ege: Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinde güneyi güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'de güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinde kuzeyi güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

Akdeniz: Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısı batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Batı Akdeniz'in batısı 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi.

Van Gölü: Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğle saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 0,75m, öğle saatlerinde 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtınamsı rüzgâr anında zayıf.

Bazı illerde hava sıcaklığı ise şöyle bekleniyor:

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu/24

İzmir: Parçalı ve az bulutlu/27

Adana: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yer yer çok bulutlu/30

Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu/24

Bolu: Parçalı ve çok bulutlu/24

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı/20

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı/19

Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu/32 (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir