• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Hamas Hareketi: İşgal Rejimini Hiçbir Zaman Tanımayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimini hiçbir zaman tanımayacaklarını ve Filistin topraklarının bir zerresinden dahi taviz vermeyeceklerini söyledi.

Filistin halkının ve direnişinin işgalden kurtuluş mücadelesinde mızrak ucu olmaya devam edeceğini kaydeden Hamas Hareketi, Arap ve İslam ülkelerinin de bu mücadelenin stratejik derinliği olduğunu belirtti.

Hamas Hareketi, Büyük Felaket (En-Nekbe)'nin 68'inci yıldönümü dolayısıyla bugün (15 Mayıs Pazar) bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Filistin halkının topraklarını, varlığını ve kutsal değerlerini savunmak için ağır bedeller ödediği ifade edildi.

"Dünyada adalet olsaydı Filistin halkı bu kadar ağır bedel ödemek zorunda kalmazdı" diyen Hamas Hareketi, Filistinlilerin topraklarından zorla sürüldüklerini ve mülteci kamplarında yaşamak zorunda kaldıklarını belirtti.

Hamas Hareketi, Filistin halkının derin bilinci sayesinde komploların farkına vardığını, hak ile batılı ayırt ettiğini, sabiteler ve direniş etrafında kenetlendiğini, yenilmez denilen işgal ordusunu yendiğini, Gazze Şeridi'ni işgalden kurtarıp üç savaşa direndiğini söyledi.

Arap ülkelerine seslenerek Filistinli mültecilere kötü davranmamalarını isteyen Hamas Hareketi, Filistin halkının özgür bir halk olduğunu, baskı ve zulmü kabul etmeyeceğini ifade etti. 

FİLİSTİN HABER

Bu haberler de ilginizi çekebilir