• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
Ulu çınarlar için Kızıltepe'de program düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezi ve köylerde yaşayan yaşlılara yönelik Kızıltepe Kaymakamlığının hayata geçirdiği “Yaşayan ulu çınarlar projesi” kapsamında bir düğün salonunda program düzenlendi.

Programa ilçe Kaymakamı Ali Güldoğan, ilçe Müftüsü Masum Taşçı, Siyasi Parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, Oda ve STK temsilcileri, ilçe ve köylerde yaşayan bazı yaşlılar ile aileleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan ilçe Müftüsü Masum Taşçı, “Allah’a şükür şunu iftiharla söyleyebiliyoruz Bölgemizin insanı anne, babasına bakıyor huzur evlerine gitmelerine ihtiyaç kalmıyor onlara hizmetçi tutma ihtiyacını bırakmıyorlar. Bu hizmetlerinden dolayı yüce Allah dünyada izzet ve şerefi ahirette de saadeti nasip eder sayın kaymakam beyle ulu çınarlarımızı ziyaretimiz esnasında yaşlı bir annemizi ziyaret ettik. Saat 09.00 10.00 civarıydı. Annemizin seccadesi serilmiş örtüsü üzerinde çoraplarını giymiş namaz hazırlığı yapıyordu. Bu vakitte ne yapacaksın? Diye sorduğumda Annemiz, ‘Selat-u Duha namazını kılacağım evladım’ dedi. Yaşlılarımız günde 5 vakit namazın dışında sünnetlere de dikkat ederek, bir hayat sürdüklerini görmekteyiz. Ağızlarında hep dualar var bu dualar boşa gitmez. Yaşlılarımızı ziyaret edelim ellerinden öpüp hayır dualarını alalım. Bir hadis-i şerifte peygamber efendimiz şöyle buyuruyor. ‘Bir genç bir yaşlıya yaşlılığından dolayı hürmet edip hizmet ederse kendisi yaşlandığında yüce Allah ona hizmet edecek birini lütfeder.” dedi.

“Anne babasına hizmet edene Allah dünyada izzet ve şerefi ahirette de saadeti nasip eder”

 Yaşların sözü dinlenilmediği için bugün sıkıntıların çoğaldığına dikkat çeken Taşçı, “Büyüklerin sözü geçerli olduğu ve onlara danışıldığı vakit huzurlu ve mutluyduk. Yaşlıların sözü dinlenemez olduğu vakit sıkıntılarımız çoğaldı. Bundan 40-50 yıl önce şimdi burada bulunan ulu çınarlarımız gelin olarak gittiklerinde kaynanaların eline düştüler aradan zaman geçti şimdi eskiye nazaran rahatlık daha çok ama şimdide gelinlerin eline düştüler.” diye konuştu.

Programda  konuşan ilçe Kaymakamı Ali Güldoğan ise “Sosyal yardımlaşma vakfımızın bünyesinde hayata geçirdiğimiz gerek ilçe merkezimizde gerek köy ve mahallelerimizden en yaşlı muhterem şahsiyetleri bir araya getiren bu güzel toplantımıza hoş geldiniz. Şükürler olsun ki milletimiz tarihin her döneminde yaşlılarını her zaman baş tacı etmiştir. Onların engin tecrübelerinden hep istifade etmiştir. Aslına bakarsanız bu özelliğimizle milli birliğimizi beraberliğimizi ve dayanışma ruhumuzu hep güçlü kılmıştır. Aslına bakarsanız milletimizi başka milletlerden ayıran önemli özelliklerinden biri de aslında budur. Yaşlılarımızı, geleneklerimizi, kültürümüzü medeniyet değerlerimizi geleceğe sağlıklı bir şekilde taşımak için uğraş veriyor isek bu tür faaliyetleri muhakkak yapmalıyız ki gençlerimize böyle bir değeri kazandırmış olalım.” ifadelerini kullandı.

Verilen yemeğin ardından kadınların istihdam sağladığı Aile Destek Merkezi’nde (ADEM) kurs görüp hak kazanan 11 kursiyere Kaymakam Güldoğan tarafından sertifikaları verildi.

Topluca çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir