• DOLAR 32.483
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2472.699
  • ...
Sis Nedeniyle 18 Uçak İniş Yapamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul ve Ankara`da etkisini gösteren yoğun sis hava ulaşımını etkiledi. Sis nedeniyle 4 uçak İstanbul Atatürk Havalimanı`na, 14 uçak da Ankara Esenboğa Havalimanı`na iniş yapamadı.
 
Bu uçaklar, Sabiha Gökçen Havalimanı`na yönlendirildi.
Yoğun sisten dolayı görüş mesafesinin Çarşamba akşamı 250 metreye kadar düştüğü İstanbul Atatürk Havalimanı`na iniş yapamayan uçaklar, havada tur atmak zorunda kaldı.
 
Uçaklarda gecikmeler meydana geldi. Atatürk Havalimanı`na inemeyen Türk Hava Yolları`nın Dalaman, Adana, Elazığ`dan gelen uçakları ile özel bir havayolu şirketinin İzmir`den gelen yolcu uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı`na iniş yapmak zorunda kaldı. Ankara`da da yoğun sis nedeniyle Esenboğa Havalimanı`na uçaklar inemedi.
 
Ankara`ya sefer düzenleyen havayolu şirketleri, sisten dolayı inişlerin olmadığı anlarda sisin etkisini yitirmesini bulundukları meydanlarda beklemek zorunda kaldı.
 
Ankara`ya inecek olan THY`nin ve AnadoluJet`in toplam 14 uçağı da İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı`na yönlendirildi. Sabiha Gökçen Havalimanı`na iniş yapan uçakların, Esenboğa`daki sisin etkisini yitirmesinden sonra havalanacağı öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir