• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Manisa`da 105 hafız mezun oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA: Akhisar ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı`na bağlı Hilaliye Kur`an Kursu'nda eğitim alan 105 öğrenci törenle hafızlık belgelerini aldı.

Akhisar Hilaliye Külliyesi Şahin Hoca Camisi'nde düzenlenen törende, öğrencilerden Yusuf Ulgaç, 2014 yılındaki Kur`an okuma yarışmasında dünya birincisi Nevi Yaşar ve İstanbul Ataşehir Mimar Sinan Camisi İmam Hatibi Rıza Günay Kur'an-ı Kerim'den ayetler okudu.

Törende konuşan Hilaliye Eğitim Vakfı Başkanı Abdullah Yılmaz, Kur`an eğitim ve öğretiminde 54. yılı tamamladıklarını belirterek, Hilaliye erkek ve kız Kur`an kurslarından bugüne kadar yaklaşık, 3 bin civarında hafızın yetiştiğini, 15 bine yakın kursiyere de Kur`an ile gerekli dini bilgiler öğretilerek, Kur`an-ı Kerim okuma belgesi verildiğini kaydetti.

Yılmaz, "Hafızlığı bitiren öğrenciler vakıf yönetimince derecelerine göre, umre, burslu özel okul ve bilgisayar ile ödüllendirilmektedir. Türkiye`nin değişik 50 ayrı vilayeti ile Etiyopya'dan 3, Suriye'den 3, Amerika'dan 1, Cezayir'den 1 öğrencinin bulunduğu Hilaliye erkek ve kız Kur`an kurslarında toplam 650 öğrenci eğitim görmektedir. Bu yıl 65 erkek ve 40 kız olmak üzere, toplam 105 öğrenci hafız olmuştur." dedi.

Konuşmaların ardından 12'si kız, 105 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi.

Törene, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir