• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Diyarbakır diken üstünde!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da son 3 gün içerisinde merkez ilçelerde yaklaşık 40'a yakın bomba ihbarı yapılırken istihbarat kayıtlarına geçen raporlar Diyarbakır Valiliği'ni harekete geçirdi. Diken üstünde olan kentte vali konağı önüne beton bloklar yerleştirilirken cadde ise demir bariyerlerle kapatıldı.

3 GÜNDE 40'A YAKIN BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ DÜZENEK

7 Haziran seçimleri sonrası kentte ve bölgede hortlayan olaylar Diyarbakır polisini alarma geçirdi. Diken üstünde olan kentte, son 3 gün içerisinde merkez ilçelerde vatandaşın ihbarıyla yaklaşık 40'a yakın bomba süsü verilmiş düzenek kontrollü olarak infilak ettirildi. Kentin ilçelerinde ise jandarma ve emniyete bomba yüklü araçlarla PKK'liler tarafından yapılan saldırılar sonucu olağanüstü önlemler alındı. Birçok yerde oluşturulan güvenlik noktaları neticesinde polis, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla şüpheli araçları didik didik ararken şahısları ise GBT kontrolüne tabi tutuyor.

İLÇELERDE BOMBALI SALDIRI İSTİHBARATI SÜRÜYOR

Çınar ilçesindeki saldırının ardından Bağlar ilçesinde 31 Mart'ta 7 polisin hayatını kaybettiği saldırı ve sonrasında da Dicle, Hani, Lice ve Sur'da saldırılar yapılmıştı. PKK'lilerin ilçe jandarma ve emniyet müdürlüklerini hedef aldığı saldırılarla alakalı olarak bir dizi önlemler alındı. Karakolların önlerine beton bloklar yerleştirilirken, cadde üzerlerine ise taş ile demir bariyerler konuldu.

Kaynak: Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir