• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
Acil sağlık çalışanlarına yönelik eğitimler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ve Memorial Sağlık Grubu tarafından, kamu, özel ve üniversite hastanelerinde görev yapan acil ve 112 çalışanlarına yönelik düzenlenen Acil Tıp Toplantıları’nın altıncısına “Yaşama El Ver” Resusitasyonda değişiklikler konusuyla devam edildi.

Toplantıya, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Bülent Erol, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Levent Bayka, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ömer Çelik, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Seyfettin Sarıbaş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Murat Kanğın, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Doç. Dr. Salim Bilici,   Memorial Diyarbakır Hastanesi Direktörü Dr. Nihat Şengal, Memorial Dicle Hastanesi Direktörü Dr. Abdurrahman Aktaş ve çok sayıda acil servis çalışanı katıldı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Karakaş, tıp hocalarının acil sağlık çalışanlarına verdiği eğitimleri değerli bulduklarını belirterek, yapılan toplantıların amacına ulaştığına inandıklarını belirtti.

Karakaş, toplantıları, acil servis çalışanlarının iletişim sorununu gidermek, acil durumlarda nasıl daha iyi hizmet verilebiliri tartışmak ve acil durumlardaki güncel gelişmeleri paylaşmak amacıyla düzenlediklerini belirterek, “Toplantılarımızın altıncısına resusitasyonda değişiklerle devam ettik. Değerli tıp hocalarımızın acil sağlık çalışanlarımıza verdiği bu eğitimleri oldukça değerli görüyoruz. Bu yüzden gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızın amacına ulaştığını düşünüyoruz. Toplantılarımız bundan sonra değişik konu başlıkları altında devam edecektir” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir