• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çiçekli sakinleri kanalizasyon sorunlarına çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı 32 haneli ve 200 nüfuslu Çiçekli (Şifêrê) köyü sakinleri, çocuklarının eğitim gördükleri okulun bahçe duvarının olmasını ve kanalizasyon sorunlarının giderilmesini istiyor.

Köyde yaşadıkları bazı sorunlarla beraber köyün en büyük sorunu olan kanalizasyon sorunlarının giderilmesini isteyen köy sakinleri İLKHA'ya konuştu. Çiçekli Köy Muhtarı Abdurrahman Gündüz, köylerinin kanalizasyon sorunun giderilmesi için yıllar önce dilekçe verdiklerini ve dilekçelerinin kabul edildiğini ancak daha bir çalışmanın yapılmadığını söyleyerek yapılacak çalışmanın hızlandırılmasını istedi.

Köylerinin en büyük sorunu kanalizasyonların olmayışı olduğunu ifade eden Gündüz, "Bu konu ile ilgili olarak birkaç yıl önceden dilekçe vermiştik. Köyümüzde daha bir çalışma yapılmamış ama sorunun giderilmesi için projeler yapılmış ise hızlandırılmasını istiyoruz. Tüm köylünün kanalizasyon atıkları köyün içindedir. Pis kokusundan geçilmiyor. Bu koku özellikle baharın başından yazın sonunda kadar daha bir şiddetlidir. Bu pislikten dolayı da köyümüzde sivrisinekler çok oluyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğinde bölgede ve Batman'da olduğu gibi halk, damlarda yatmaya başlıyor. Ancak sivrisineklerden damlara çıkamıyoruz. Bu büyük bir sıkıntıdır.  Köyümüzün bu sorunu bir an önce giderilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Muhtar son olarak okullarının bahçe duvarının olmadığını ve duvarın yapılması için de dilekçe verdiklerini hatırlatarak, bir an önce okulla ilgili sorunun da giderilmesi gerektiğini belirtti. (M. Sait Çelik - İLKHA)







































Bu haberler de ilginizi çekebilir