• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
`Adil bir anayasa talebiyle siyaset sahnesinde olacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR`ın Ankara Ulus'ta bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı'nda yaptığı 2.Olağan Büyük Kongresi devam ederken Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından yoklama yapıldı.

Yoklamanın ardından açılış konuşması için sahneye HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, açılış konuşması yapması için davet edildi.

Konuşmasına Allah'a hamd ve Resulüne salat ve selam ederek konuşmasına başlayan Yavuz, daha sonra katılımcıları selamladı.

Yavuz, “Emrolonduğu gibi dosdoğru olmakla yükümlü olan inançlı insanlar için ‘Siyaset yalansız ve menfaatsiz yapılmaz` denilen bir zamanda dürüst olarak ve dürüst kalarak siyaset yapmak elbette kolay değildir. Yanlış bir adayla kazanmaktansa, doğru bir adayla kaybetmeyi tercih eden bir anlayışın mensupları olarak attığımız her adımın ve konuştuğumuz her sözün hesabını Allah'a vereceğimizin şuuruyla hareket ediyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana doğruluğuna ve memleketimizin faydasına olacağına inandığımız hiçbir şeyi söylemekten ve yapmaktan çekinmedik.” dedi.

Seçim çalışmaları yaparken ve siyaset üretirken kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyi, yalan-yanlış bilgi ve isnatlarla insanları karalamayı kul hakkını ihlal olarak gördüklerini kaydeden Yavuz, bundan şiddetle kaçındıklarını aktardı. Yavuz, “Sadece eleştirmeyi ve siyaset yapma adına gayr-ı ahlaki sözler sarf etmeyi zül addedip çözüm önerisinde bulunmayı ve temiz bir üslup kullanmayı siyasetimizin esası yaptık.” diye konuştu.

Bereketle yoğrulan bu topraklarda adil olmayan paylaşımlar ve israflar sonucu artan yoksulluk ve yoksunlukla mücadele ettiklerini belirten Yavuz, “İnsanların devlet için değil, devletlerin de dinlerin de insan için olduğuna inanan, insan hak ve hürriyetlerini korumayı esas olarak gören bir anlayışa sahibiz. Muhalefet anlayışımız, her türlü iyilik, erdem ve fazilette yardımlaşma; kötülük, günah ve zulümde ise yardımlaşmama üzerine kuruludur. Halkımız ve memleketimizin selameti söz konusu olduğunda, particiliği bir kenara koyarak, ezber bozan adımlar atabilmeyi en temel ilkelerimizden biri olarak gördük, görüyoruz.” dedi.

Hiçbir dini ya da dinsizliği veya ideolojiyi dayatmayan “Âdil bir anayasa” talebiyle siyaset sahnesinde olacaklarını vurgulayan Yavuz, “Sistemin; çatışma ve huzursuzluk üreten laikçi, tekçi ve ırkçı yapısına dokunmadan, salt sistemin bu arızalarından kaynaklanan sonuçlarıyla uğraşmayı, vakit, nakit ve can kaybına sebebiyet veren bir yaklaşım olarak görüyoruz. Zamanın ve mekânın yeni bir boyut kazandığı şu zaman diliminde, günceli göz ardı etmeksizin, halkımızı muhtelif politik hesaplarla kurulan tuzaklara düşürmeden, kan deryasına dönen coğrafyamızda ‘Umut ve Halaskâr` olma misyonumuzu sürdürme azim ve kararlığında olduğumuzu en gür sesle ilan ediyoruz.”

Yavuz'un konuşmasının ardından Divan Başkanlığı seçimi yapılacak. (M. Salih Keskin – İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir