• DOLAR 32.382
  • EURO 35.666
  • ALTIN 2324.566
  • ...
HÜDA PAR 2. Olağan Büyük Kongre`si başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR 2.Olağan Büyük Kongresi Ankara'da başladı. Ankara Ulus'ta bulunan Atatürk Spor ve Sergi Sarayı'nda yapılan kongrede kayıtlı 976 delege bulunuyor. 
Kongrenin yapılacağı salona sabahın erken saatlerinden itibaren gelen binlerce kişi, salondaki yerini aldı.

“Huzur için Adalet, Adalet için HÜDA PAR” 

Kongrenin yapıldığı salon yeşil, sarı ve beyaz renklerden oluşan parti bayraklarıyla süslendiği görüldü.

Salonda kurulan platforma “Huzur için Adalet, Adalet için HÜDA PAR”, “Dürüst Siyaset Gerçek Adalet”, “Davamız; Hürriyet, Adalet, Kardeşlik, Barıştır”, “Hêviya Gelan HÜDA PAR (Halkların umudu HÜDA PAR)” yazılı dev afişler asıldı.

Türkçe, Kurmanci, Zazaki ve Arapça olmak üzere dört ayrı dilde, parti marşları çalındı. Parti parçalarının çalındığı sırada ellerindeki bayrakları sallayan coşkulu kalabalık, ezgilere eşlik ettiği görüldü. 

Kongreye Türkiye'nin değişik bölgelerinden çok sayıda kanaat önderi, STK temsilcileri ve partililer katıldı. Kongrenin yapıldığı salonda bayanlar için ayrı bir yer tahsis edildi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Divan Kurulu üyelerinin salona girişi sırasında katılımcıların sevgi seliyle karşılaştı. Genel Başkan Yapıcıoğlu, yoğun ilgiye karşılık tüm katılımcıları selamlayarak kendisine sevgi gösterisinde bulunanlara karanfil dağıttı. 

Sunuculuğunu Asım Özalp`ın yaptığı HÜDA PAR 2. Olağan Büyük Kongresi saat: 10.00'da Ebubekir Arslan`ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Kongreye yurt içi ve yurtdışından birçok misafir katıldı. Katılanlar arasından Komala İslami`nden Ahmet Cemal, Partiya Demokrata Kürdistan`ından Dr. Xalil Amedi, AK Parti`den Burhanettin Uysal, Ekrem Çelebi Fazlı Taşkan, Hak Par`dan Osman Sezgin, Ahmet Kani ve Ömer Mirani, BBP`den Ünsal Karabulut bulunuyor.  (M. Salih Keskin/M. Zeki Aygur - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir