• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Nureddin Yıldız'ın programının iptaline tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız hocanın Sinop'ta yapılacak olan konferansının solcu grupların protestosu sonucu iptal edilmesine Bursa’dan tepki geldi.

Konuya ilişkin bir basın açıklaması düzenleyen Emirsultan Mahallesi Ümmetin Vahdeti Hareketi, söz konusu iptal kararına sert tepki gösterdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Esat Gür, “Son günlerde sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız hocanın geçmişe ait bir videosunda ki görüntülerin, kes parçala paylaş şeklinde dizayn edilmesi ile bir kısım şer mihrakları haksız ve mesnetsiz yakıştırmalar ile Nureddin Yıldız hoca şahsında; İslama, Kur'an'a ve Resulullah'a (sav) saldırmanın hesapları içindedirler. 12 Mayıs 2016 perşembe günü Sinop'ta yapılacak olan konferans tüm resmi izinler olmasına rağmen bir grup kendini bilmez tarafından engellenmiş, bu engelleme sebebiyle tüm resmi izinler alınmış olmasına rağmen, Sinop Valiliği ve Emniyeti Nureddin yıldız hocayı şehre almamıştır. Ayrıca Konferansın yapılacağı salondaki davetliler oradaki kendini bilmez grupların saldırısına uğramıştır. Bu hadise tüm Türkiye’nin ve Sinop mülki amirliği  gözü önünde olmuştur. Her fırsatta demokrasi ve insan haklarından bahseden bu saldırgan grubun yaptıkları hiç bir şekilde kabul edilemez.” dedi.

Adaletin herkes için gerekliği olduğunu ifade eden Gür, "Bir gün herkesin adalete ve adaleti savunacak insanlara ihtiyacı olabilir. Biz Emirsultan Mahallesi Sosyal Doku Vakfı gönüllüleri olarak bu haksızlığa; Rabbimiz Hucurat Süresi 6. ayeti kerimede ki cevabı ile cevap vermek istiyoruz: "Ey iman edenler! Eğer bir fâsık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz." Bizler bu konuda Emirsultan Mahallesi Ümmetin Vahdeti Hareketi olarak, bu hadiseye sebep olanları, sessiz kalanları, Yüce Allah'ın tek hüküm verici olduğu o din gününe havale ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Program basın açıklamasının ardından getirilen tekbirlerle sona erdi. (Zeki Aras –İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir