• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Okulda `Babamla Sabah Namazına Gidiyorum` kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çukurova Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu, Adana genelinde  örnek  bir kampanya  başlattı. Kampanya ile öğrencilerin ayda en az bir defa aileleriyle sabah namazına gitmeleri teşvik ediliyor. Kampanya ile, çocuklara ve topluma namaz alışkanlığını kazandırmak ve farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Selahaddin Eyyubi  İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Bilal Osman Ekizoğlu, Babamla Sabah Namazına Gidiyorum” proje etkinliği ile Sabah Namazı Buluşmalarını başlattı. Öğrenci ve velilerle ilk sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.

Başlatılan kampanya kapsamında babalarının ellerinden tutan minik öğrenciler, minarelerden  “Namaz Uykudan Hayırlıdır” nidasının yükseldiği sabah vakti, camiye akın etti. Adana`nın Çukurova ilçesi Hacı Ilgın Camisi, sabah namazında onlarca minik öğrenciyi ağırladı.  

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Hayati Koca, Çukurova Müftülüğü Şube Müdürü Kazım Karabekir Akbudak, okul öğretmenleri ,öğrencileri ve velileri katıldılar.

Vakit geldiğinde abdestler alındı, buluşmak için belirlenen Çukurova ilçesi Hacı Ilgın Camii`nin yolu tutuldu. Kampanya, hem minikleri hem de ailelerini mutlu etti. Kampanya ile çocuklara ve ailelerine namaz alışkanlığı aşılanmaya çalışılıyor.

Huşu içerisinde idrak edilen sabah namazının ardından miniklere ve ailelere ikramlar yapıldı. Sıcak bir çorbanın içilmesinin ardından Hacı Ilgın Cami İmamı Muhammed ile   Çukurova Müftülüğü Şube Müdürü Akbudak,tarafından   ‘Peygamber ve Çocuk` konulu sohbet yaptılar.  

Yapılan etkinlikten çok memnun olan veliler bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini istediler ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir