• DOLAR 32.573
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2432.09
  • ...
Girişimci engellilere sertifikaları verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde ‘Engelli Olmak, Girişimci Olmaya Engel Değildir’ sloganıyla, bedensel engellilere yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimini tamamlayan kursiyerlere, düzenlenen törenle KOSGEB Girişimcilik Sertifikaları verildi.

Kültür Park Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze katıldı.

Törende konuşan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz asli görevleri olan rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra bu şehirde istihdam alanları oluşturmak, ekonomiyi geliştirmek, sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalarda bulunmayı da asli görevleri arasında kabul ettiklerini belirterek, “Elazığ kadim bir kültür ve sanat şehridir. Bizler göreve başladığımız ilk günden itibaren bu şehirde kültürün, sanatın ve ekonominin gelişmesi için çalıştık” dedi.

EBEGEM bünyesinde toplumsal ve ekonomik gelişmeyi destekleyici çalışmalara büyük önem verdiklerinin altını çize Yanılmaz, EBEGEM çatısı altında son olarak engelliler, gençlere ve kadınlara yönelik girişimcilik eğitimi başlattıklarını, hedeflerinin burada eğitim alan bireylerin kendi işlerini kurarak, yeni iş sahalarıyla ekonomiye değer katmalarına olanak sağlamak olduğunu kaydetti.

EBEGEM bünyesinde özellikle engellilere yönelik pek çok çalışmaya imza attıklarını anlatan Yanılmaz, ‘Engelli olmak girişimci olmaya engel değildir’ sloganıyla verdiğimiz eğitim neticesinde birçok kardeşimiz kendi işini kuracak ve yanında başkalarını çalıştıracak. EBEGEM bu çerçevede sürekli çalışmaya devam edecektir” diye konuştu.  (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir