• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
Meşal: israilin Hayali Meşruiyetini Tanımıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA'nın haberine göre, Nekbe'nin (Büyük felaket) 68. yılı münasebetiyle Gazze'de düzenlenen programa video konferans aracılığıyla katılan Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, işgal yönetiminin meşruiyeti olmadığını vurgulayarak, "İsrail'in hayali meşruiyetini tanımıyoruz." dedi.

Hamas lideri Meşal, "stratejik bir seçim" şeklinde nitelendirdiği direnişin, tüm Filistin topraklarının özgürleşmesi ve gerçek anlamda egemen bir Filistin devletinin kurulması için mili ve dini görev olduğunu ifade etti.

Hiç kimsenin Filistin davasında "toprakların veya halkın bir kısmından" feragat etmeye hakkı olmadığını kaydeden Meşal, başta Filistinli mültecilerin geri dönüşlerinin sağlanması olmak üzere tüm kırmızı çizgilerin korunması için Filistin iç barışının gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan programda konuşan diğer Filistinli yönetici ve önde gelen isimler de Filistin'deki bölünmüşlük ve İsrail'e karşı direniş konularını gündeme getirdi.

"Filistin ve mukaddesatlarımız kırmızı çizgilerimizdir ve onlardan vazgeçmeyeceğiz"

Filistin Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr "Birlik sağlanmadan Filistin'in özgürleşmesi mümkün değil." derken, eski Latin Kilisesi Papazı Manuel Musellem de video konferans üzerinden yaptığı konuşmasında, "Filistin ve mukaddesatlarımız kırmızı çizgilerimizdir ve onlardan vazgeçmeyeceğiz. "Filistin ve mukaddesatlarımız kırmızı çizgilerimizdir ve onlardan vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir