• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
"Batman'da 300 Talasemi hastası var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“8-15 Mayıs Dünya Talesimi Haftası” nedeniyle açıklama yapan Batman Talasemi ve Lösemi Derneği Başkanı Meledin Yıldırım, Batman’da 300 Talasemi hastasının olduğunu söyledi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmeciler Birliği Başkanı Hüseyin Aslan, 
Dünya Talesimi Haftası münasebetiyle Talasemi hastalarını kahvaltıda bir araya getirerek etkinlik tertipledi. Talasemi ve Lösemi Derneği Başkanı Meledin Yıldırım ile Talasemi hastalarının katıldığı etkinliğe ayrıca, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu ve İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi de katıldı.

Burada Talasemi ve Lösemi Derneğine bilgisayar bağışlayıp hastalara çeşitli hediyeler veren Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmeciler Birliği Başkanı Hüseyin Aslan, kahvaltıda buluşturduğu Talasemi hastalarını bir nebze de olsa mutlu etmek için böylesi bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, Talasemi hastalarına yönelik sağlık alanında ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirtti.

“Türkiye’de ilik bankası kurulursa hastalar kurtulur”

Batman’da 300 Talasemi hastasının olduğunu ifade eden Talasemi ve Lösemi Derneği Başkanı Meledin Yıldırım, “Talasemi ve Lösemi hastaları her ay bir ya da iki ünite kan alıyor ve ilaç kullanıyorlar. Bu hastalar diğer hastalar gibi değildir. Bu hastalar ömür boyu hem ilaç hem kan almak zorundadır. Burada bazı cihazlar olmadığı için bu hastalar en fazla 2 ayda bir İstanbul, Ankara veya Antalya’ya gitmek zorunda kalıyor. Bu konuda Valilikten gereken desteği alıyoruz. Bu hastalarımıza ilik nakli yapılırsa iyileşme şansları var. Şu anda ilik bankası Türkiye’de yoktur. Türkiye’de ilik bankası kurulursa ilik bekleyen tüm hastalar kurtulur.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir