• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
'Dünya Çiftçiler Günü' Ağrı'da kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

'Dünya Çiftçiler Günü' münasebetiyle yapılan etiklikle çiftçilerin yalnız bırakılmadığını yanlarında olup sorunlarını dinlemek için geldiğini belirten Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, daha önceki etkinliklerin Malatya ve Diyarbakır'da düzenlediğini söyleyerek hassas ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade etti.  

Ağrı Kültür Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Danış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Nusret Yazıcı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ağrı Valisi Musa Işın, 81 ilin Ziraat Odaları Başkanları, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zenginleşmenin kaynağı olarak tarımı gösteren Bayraktar, Türkiye olarak tarımdaki önemli gelişmeleri ıskalanmaması gerektiğini belirtti.

Bayraktar, "Dünyada gelişmiş her ülke, tarımda da en ileri seviyeye ulaşmıştır. Teknolojiyi, verimliliği yakalamıştır. Amerika dünyayı yönetiyor ama mısır, tütün, pamuk, buğday üretiminden vazgeçiyor mu? Unutulmasın ki tarıma hükmeden ülkeler, dünyaya da hükmedecek. Zenginleşmenin kaynağı tarım. Dünyada gıda önem kazanacak. Böyle bir konjonktürü fırsata mı çevireceğiz yoksa ıskalayacak mıyız bu önemli. Bu önemli gelişmeleri ıskalamamız, tarım üretimini sadece ülkemizin değil, içinde bulunduğumuz bölgemiz içinde yapmamız, bölgenin inanılmaz boyutlara gıda ihtiyacını karşılamamız gerekiyor. Doğu Anadolu'da, Ağrı'da koşullar daha da ağır. Buna rağmen çiftçimiz canını dişine takarak üretmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Şemsi Bayraktar'dan sonra kürsüye çıkan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Danış, son 13 yılda tarımda gelişimin sağlanması için ciddi yatırımların yapıldığını söyledi.

Danış, "Sevgili emektar, cefakar, elleri nasırlı, toprak kokan çiftçi kardeşlerim. 'Dünya Çiftçiler Günü'nüz kutlu olsun. Değerli misafirler; bugün dünyada tarım; stratejik önemi her geçen gün artan önemli bir sektördür. Başta gıda güvenliği olmak üzere sanayi ham madde temini ve ihracat gelirleri açısından tarım; ülkeler için çok önemli rol oynamaktadır. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 24'ü kırsal alanlarda yaşamaktadır. Tarım sektöründe son 13 yılda verimliliği artırıcı politikalar geliştirildi, projeler ve yatırımlar yapıldı. Tarımda yapısal sorunları çözen 16 yasa çıkarıldı. Tarımsal hasıla 24 milyar dolardan 60 milyar dolara yükseltildi. İhracat gelirleri 4 milyar dolardan 18 milyar dolara yükseltildi. Kırsal kalkınma hamlesi başlatıldı, 2007'den beri makine-ekipman alımlarına yüzde 50 hibe verilmekte. Tarımsal amaçlı kooperatifler desteklendi. Tarım sigortası ile risk yönetimine geçildi." diye konuştu. (İLKHA) 

















Bu haberler de ilginizi çekebilir