• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
`Bu vahşet hiçbir gerekçeyle izah edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`ın Sur ilçesi Sarıkamış Mahallesine bağlı Dürümlü mezrasında bomba yüklü kamyonun infilak edip köylülerin canına mal olması nedeniyle HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından bir açıklama yayımlandı.

Meydana gelen patlamanın vahşet olarak nitelendirildiği açıklamada, “Öncelikle yaşanan bu insanlık dışı olayda hayatını kaybeden köylülerimize Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifa, geride kalan acılı ailelere sabrı cemil niyaz ediyoruz. Bu patlamayla yaşatılan vahşet halka dayatılan çukur siyasetinin geldiği noktayı en bariz şekilde ortaya koymaktadır.” denildi.

“Halkın can ve malına zarar veren bu tip eylemlere derhal son verilmeli”

Kürt halkına daha fazla acı yaşatılmaması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, “Bu vahşet hiçbir gerekçeyle izah edilemez ve ne amaçla yapılmış olursa olsun sonucu itibariyle Kürt halkını cezalandırmaktan, acılarına acı katmaktan ve mağduriyetlerini artırmaktan başka hiçbir işe yaramadığı tüm kamuoyunun malumudur. Bozulan çatışmasızlık sürecinin faturasının halka kesen, halkın can ve malına zarar veren bu tip eylemlere derhal son verilmeli, halkımıza daha fazla acı yaşatılmaktan vaz geçilmelidir.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir