• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
Mardin`de 4 Bin Öğrenciye Ücretsiz Eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
‘Yeşeren Ümitler’ projesi kapsamında açılan okuma salonlarından 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri faydalanıyor. 2 bin 200 kız öğrenci ile bin 800 erkek öğrenci, seviye belirleme sınavlarına (SBS) hazırlanıyor. Yaklaşık 7 yıldan beri hizmet veren salonlarda, bugüne kadar 16 bin öğrenci ücretsiz eğitim gördü. Binlerce öğrenci, bu salonlar sayesinde hayal ettiği okulları kazandı. Geçen yıl yapılan SBS sınavına, okuma salonlarına devam eden 8. sınıf öğrencilerinden 790 kişi katıldı. Bu öğrencilerin tamamı, 403 kız ve 387 erkek öğrenci tercih ettiği okulları kazandı.

Çocuklarının eğitim ve ahlaki açıdan gelişmesini isteyen aileler, evlatlarını kendi elleri ile okuma salonlarına getirip kaydediyor. Özellikle dershaneye gidemeyen ve maddi durumu iyi olmayan ailelerin, çocuklarının okutulması amacıyla açılan okuma salonlarına yönelik yoğun talep üzerine, bazı köy ve beldelerde de okuma salonu açıldı.

MOSDER Mardin Proje Koordinatörü Bülent Eser, okuma salonlarında din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkese ücretsiz eğitim verildiğini söyledi. Eğitime destek amacıyla açılan derneğin, bugüne kadar binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim verdiğini anlatan Eser, `Yeşeren Ümitler` projesinin Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında desteklendiğini belirtti. Eser, "Okuma salonlarında öğrencilerimize ders vermenin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile piknik, gezi gibi önemli organizasyonlar gerçekleştirilmektedir.” dedi.

Okuma salonlarının, tamamen gönüllü hizmet kapsamında eğitim verdiğini vurgulayan Eser, il ve ilçelerdeki salonlarda gönüllü öğretmenlerin görev yaptığını kaydetti. Eser, "Fedakâr eğitimciler, hiçbir ek ücret talep etmeden, hatta hafta sonlarını da ayırarak derslere giriyor. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyorlar. Çocukların gençlik yıllarına ilk adımlarını attığı, büluğ çağına ulaştıkları bir zamanda masa tenisi, satranç, gezi gibi aktiviteler düzenleyerek çocukların enerjilerini doğru kullanabilmeleri adına önemli fırsatlar sağlıyoruz. Hayatlarında Mardin dışına çıkmamış çocukları İstanbul, Çanakkale ve Ankara’ya götürüp gezdiriyoruz.” şeklinde konuştu


SÖZDEN, `ROBOT MÜHENDİSİ` OLMAK İSTİYOR

Teker Mahallesi`nde açılan okuma salonunda 3 yıldır ücretsiz eğitim gören 14 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi Sözden Demir, maddi durumu iyi olmadığı için dershaneye gidemediğini, okuma salonunda ücretsiz eğitim gördüğünü söyledi. Burada ufkunun çok değiştiğini kaydeden Demir, "Burada saygıyı, sevgiyi, kardeşliği öğrendim. Öğretmenlerimiz bize bir anne baba gibi oluyor. Her an yardımımıza koşuyorlar. Benim bir hayalim var. Robot mühendisi olmak istiyorum. İnşallah burada aldığım eğitimle bu hayalimi gerçekleştiririm." dedi.

Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için dershaneye gidemediğini belirten 12 yaşındaki Mehmet Bilgiç ise mahalledeki arkadaşları sayesinde okuma salonu ile tanıştığını anlattı. Bilgiç, duygularını şöyle anlattı: "Her öğrencinin bir hayali vardır. Benim de hayalim doktor olmak. Bunu, burada aldığım eğitimle başarmak istiyorum. Evde 5 kardeşiz. Babam lokantada asgari ücretle çalışıyor. Paramız olmadığı için dershaneye gidemedim. Sokakta boş boş gezeceğime arkadaşlarımın tavsiyesi ile buraya geldim. İyi ki geldim. Burada kendimi buldum. Öğretmenlerimin şefkati beni daha çok çalışmaya sevk etti."


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir