• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Yetim-Der`den muhtaçlar yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel merkezi Diyarbakır'da bulunan Yetim Öksüz ve Mağdurlar ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği  (Yetim-Der), mağdur ve muhtaç aileler yararına On beş gün sürecek bir kermes düzenledi.

Bağlar ilçesi Bayındırlık caddesi Bayramoğlu civarında açılan kermeste kitap, kırtasiye, giyim ve çeyiz malzemelerinin yanı sıra, dernek gönüllülerinin hazırladığı mahalli yiyecekler ve içecek çeşitleri de bulunuyor.

Yetim Der Genel Sekreteri Orhan Zeren, Kermesi özellikle yetim ve mağdur ailelere yardımda bulunmak amacıyla düzenlediklerini belirtti.

28 Mayıs'a kadar açık olacak kermesten  elde edilecek gelirin tamamını yetim ailelere bağışlayacaklarını bildiren Zeren, bu vesileyle daha fazla yetime yardım götürmek istediklerini söyledi.

Hayırsever Müslümanların kermese teveccüh gösterdiğini söyleyen Zeren, “Merkez ilçelerinde bulunan isteyen esnafa öğle arası yemek servisi yapıyoruz. Aynı zamanda kermesimizde kitap, giyim ve kırtasiye çeşitleri bayan ve çocuk giyim reyonu bulunmaktadır.” dedi

Bir yetime dahi olsa katkı sunabilmek için Müslümanların bu tür kermes faaliyetlerine önem vermesi gerektiğini söyleyen Zeren, “Bütün Müslümanları kermesimize davet ediyoruz. Burada yapacakları alışveriş ile birçok yetimin yüzünü güldürebilirler.” şeklinde konuştu.  (Yunus Sırat/M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir