• DOLAR 32.586
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2426.745
  • ...
AK Partili Şahin: Can Dündar ve Erdem Gül`ün beraat etmelerini arzu ederim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ve Karabük Gazeteciler ve İletişimciler Derneği tarafından Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen "Medya ve Siyaset İlişkileri" paneline konuşmacı olarak katıldı. Moderatörlüğünü KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat`ın yaptığı panelde konuşan Şahin, ne medyanın siyasetsiz olabildiğini, ne de siyasetçinin medyasız olabildiğini belirterek, “Sadece ülkemizde değil, birçok demokratik ülkelerde siyasetçilerle medya mensupları arasında zaman zaman bir takım gerginlikler olabilir. Ama bu birbirlerine muhtaç oldukları gerçeğini ortadan kaldırmaz. Hatta birlikte yaşamaya mecbur olduğu gerçeğini ortanda kaldırmaz. Dolayısıyla birbirlerine mecbur ve mahkum iki alandır, siyaset ve medya alanı” dedi.

 “BERAAT ETMELERİNİ ARZU EDERİM”

Can Dündar ve Erdem Gül`ün yargılandığı davalarla ilgili Şahin, şunları söyledi:

"Yargıtay safhasında bu arkadaşlarımızın dosyalarının dikkatlice incelenerek beraat etmelerini arzu ederim. Ben kimsenin ceza almasından hoşnut olan biri değilim. Ama bağımsız yargı organları bir karar vermiştir. Yargı organlarının kararlarını değerlendirirken kendi beklentimize göre değil, `dosya kapsamına göre deliller isabetli değerlendirilmiş mi`, `adalet yerini bulmuş mu bulmamış mı` buna bakmak gerekir."

Panelde ayrıca, BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya ile 21. Dönem Karabük Milletvekili Mustafa Eren de "Medya ve Siyaset İlişkileri" konusunda birer konuşma yaptı.

İHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir