• DOLAR 32.535
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2492.832
  • ...
`Laiklik diye dinsizliği bu memlekette uygulamaya kalktılar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ`da ‘Anayasa ve Başkanlık Sistemi` konulu konferansa katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Şeref Malkoç, Laiklik diye yeni bir din tarif edildiğini söyledi.

Nurettin Ardınçoğlu Kültür Merkezi`nde düzenlenen Konferansa, Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz; “Türkiye yeni bir döneme giriyor. Bu yeni dönem ayağındaki prangaların yok olduğu,  prangaların kalktığı ve milletin kendi kendini yönettiği bir dönem. Bu dönem dünyada esasında kendisini dünya beşten büyüktür diyerek bütün dünyadaki kahir sistemleri yerle bir eden cümlenin içinde bir dönem.” Diye konuştu.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu  ise, “Türkiye`de daha demokratik bir dönem, daha demokratik bir anayasaya hukukun temel ilkelerini esas almış bir anayasaya, İnsan hak ve özgürlüklerini daha ileri götürecek bir anayasaya olan ihtiyaç çok net bir şekilde ortadadır. Çok uzun zamandan beri sorun olduğunu düşündüğüm parlamenter sisteminin de yeniden gözden geçirilmesine ihtiyaç olduğu aşikardır.” ifadelerini kullandı.

‘Yeni anayasada laikliğin tanımı olacak çünkü laiklik diye dinsizliği bu memlekete uygulamaya kalktılar`

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Şeref Malkoç yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Yeni anayasada laikliğin tanımı olacak çünkü laiklik diye dinsizliği bu memlekete uygulamaya taktılar. Refah Partisinin kapatma kararı, Fazilet Partisinin kapatma davasının kararı anayasa mahkemesinin başörtüsüyle ilgili kararını açıp okuyun.

‘Laiklik diye yeni bir din tarif ediyorlar. Bu memleket Müslüman yeni dine ihtiyaç yok`

Laiklik diye yeni bir din tarif ediyorlar. Bu memleket Müslüman yeni dine ihtiyaç yok. Laiklikte din ve vicdan hürriyeti olacak. Laikliğin tanımı konulacak, din ve vicdan hürriyeti olacak. Herkes dilediği gibi inanacak. Dilediği gibi yaşayacak inandığının eğitimini sürdürecek.

‘İnşallah diyanet işleri başkanlığı anayasada olacak`

İnşallah Diyanet İşleri Başkanlığı anayasada olacak. Bu milletin istediği gibi düzenlenecek, bugün ki gibi değil. Laikliğin tanımı anayasaya yazılacak ki, geçmişteki uygulamalardan kurtulalım.  Bu yeni anayasada başkanlık sistemini hükümet sistemi olarak öneriyoruz, bunda tereddüt yok.  Yani revizyonist bir anayasa değil, kökten değişen, 1982 anayasasını değiştirecek bir anayasa. Ve hükümet sistemi olarak ta başkanlık sistemi, bunda tereddüt yok. Bizim buradaki prensibimiz bu anayasayı yaparken 78 milyonun katkısı olsun. İstiyoruz ki üniversitelerimiz bu konuya kafa yorsun. İstiyoruz ki sivil toplum kuruluşlarımız bu konuya kafa yorsun ki, 78 milyonun anayasası olsun.” şeklinde konuştu.(Sinan Bilici-İLKHA)     










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir