• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Kurtulmuş: Bu memlekette milletin iradesinden başka hiçbir şey olmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ: Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın katılımıyla Perşembe Pazarı Meydanı`nda gerçekleştirilen Kocaeli toplu açılış töreninde konuştu.

Kurtulmuş, "72 millet, bu büyük milletin, bu asil milletin, Selçuklu`nun, Osmanlı`nın torunları olan bu milletin önünü kesmeye çalışıyor. Bir taraftan terör çeteleriyle, bir taraftan paralel çetelerle, mili birlik ve beraberliğimize kastediyorlar, bunu önlemeye çalışıyor. Hani diyorsunuz ya, ‘Dik dur eğilme, bu millet seninle` diye, bu millet, bizlerle olduğu sürece, bu millet Recep Tayyip Erdoğan`ın arkasında olduğu sürece milli birlik ve beraberliğimiz devam edecektir." dedi.

"Artık milletin iradesinden başka hiçbir şey olmayacak"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, millet iradesine saygının, demokrasinin ana ve ilk kuralı olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti:

“Bu millet, iradesine sahip çıktığı için 27 Mayıs 1960'ı yenmiştir. Bu millet, iradesine sahip çıktığı için 12 Martları 12 Eylülleri, 28 Şubatları geride bırakmıştır. Ne güzel, bu millet milli iradeye bu kadar sahip çıkmışken siyasetçilerin de buna sahip çıkması gerekmez mi? Ama bakıyorsunuz anamuhalefet partisinin genel başkanı, anayasayı konuştuğumuz bir ortamda eski alışkanlıklarını depreştirerek kandan bahsediyor. Bahsettiğimiz konu, anayasa değişikliğidir, bunun yeri TBMM`dir ve eğer gerekiyorsa milletin sandığıdır. Ama anamuhalefet partisinin liderinin aklı, eski dönemlerde kaldıysa, müsaade etsin de bir çift laf söyleyelim; köprünün altından çok sular aktı. Artık kılıçlarınızın iki tarafının da kestiği devirler geride kaldı. Artık bu memlekette milletin iradesinden başka hiçbir şey olmayacak, hiçbir siyasi sonuç alınmayacaktır. Anamuhalefet partisinin görevi, bu milletin eski dönemlerdeki kötü hatıralarını çağrıştırır şekilde, kandan bahsetmek değildir. Bu talihsizliği, hiçbir şekilde kabul etmediğimiz bu ifadeyi düzeltmesini istiyoruz, millet adına istiyoruz. Bu ne aymazlıktır, bu ne tutarsızlıktır, bu ne demokrasi bilmezliktir, bu ne haddini bilmezliktir.

"Bizim işimiz kanla değil"

Bizim işimiz kanla değil diyen Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Siyasetçinin işi oyladır, millet iradesi iledir. Eğer 'Millet iradesini aşamayız, onun için birileri gelsin, bunu düzeltsin` diyorsanız, Üsküdar`da sabah oldu. O devirler geride kaldı. Tankların paletlerinin şakırtılarıyla siyasete ayar verildiği devirler geride kaldı. Kanlarla, idamlarla, bu ülkenin ve demokrasinin önünün kesilmesi çok gerilerde kaldı.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir