• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karkamış sınırında `Kırmızı Çizgi` yasağı 12`inci kez uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde Suriye'de PYD ile IŞİD'i birbirinden ayıran ve Türkiye`nin kırmızı çizgisi olarak bilinen Fırat Nehri kıyısındaki sınır kesiminde 5 aydır süren ‘Özel Güvenlik Bölgesi` uygulaması 12'inci kez 15 gün süre ile uzatıldı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Karkamış ilçesindeki Köprübatı Hudut Karakolu Fırat Nehri yakınındaki ada bölgesinin 15 gün süreyle ‘Özel Güvenlik Bölgesi` ilan edildiğini açıkladı. Böylece beş aydır süren uygulama 12`inci kez uzatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, yaklaşık 5 aydır sürdürülen özel güvenlik bölgesi uygulamasının 27 Mayıs gününe kadar yeniden uzatıldığı duyurularak şöyle denildi:

“Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini olası tehdit ve tehlikelerden bertaraf etmek amacıyla, Köprübatı Hudut Karakolu  Fırat Nehri yakınındaki ada bölgesinin, 13 Mayıs'tan saat 13.00'ten 27 Mayıs saat 13.00'te bitecek şekilde 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.”

Açıklamanın sonunda, 13-27 Mayıs 2016 tarihlerinde özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerde her türlü araç ile insan giriş çıkışının kontrolü, gerektiğinde yasaklanması ve gerekli güvenlik tedbirleri uygulamalarının İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğünce yapılacağı kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir