• DOLAR 32.589
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2506.106
  • ...
"Camilerimiz insanları kaynaştıran mekânlardır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Balpınar Beldesinde restore edilen Balpınar Camisi törenle açıldı. Açılışın ardında bir konuşma yapan İl Müftüsü Turgut Erhan, camilerin Müslümanları bir araya getirerek, gönüllerini kaynaştırdığını ifade etti.

1970'lere kadar kerpiçli olan Balpınar Camisi 1973 yılında kerpiçler yerine beton yapıldı. Aradan geçen yaklaşık 50 yıl sonra bu sene tekrar restore edilerek açılışı yapıldı.

Cami açılış törenine Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Gercüş ilçe Vaizi İbrahim Halil Yakut, Köy-Der Başkanı Murat Güneş beraberindeki bir heyet ile cami cemaati katıldı.

Tören Gercüş ilçe Vaizi İbrahim Halil Yakut'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Cami Dernek Başkanı Seyithan Ekinci ve Balpınar Cami İmam Hatibi Abdulalim Tanhan birer konuşma yaptı.

Yapılan açılış ve selamlama konuşmalarının ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, camilerin önemi hakkında bir konuşma yaptı.

Ardından camide en çok cemaatle namaz kılan çocuklar, Kur'an-ı Kerimi en güzel okuyan çocuklar, yaz Kur'an kurlarında en çok devam eden çocuklar, Cami adabına en çok hassasiyet gösteren çocuklar ve Mevlid-i Şerfi en güzel okuyan çocuklar arasında birinci olanlara bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi.

Cuma namazı sonrası basına açıklamalarda bulunan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, "Peygamber Efendimiz (sav) Mekke'de İslam'ı tebliğ etmeye başladıktan sonra ve akıl almaz işkencelere maruz kaldıktan sonra Hz. Ebu Bekir (ra) ile beraber Medine'ye hicret ederler. Medine'yi münevvere varmadan Kuba köyünde kaldıkları zaman dilimi içerisinde Peygamberimiz (sav) Kuba Mescidi'ni inşa eder. İslamiyet'te ilk inşa edilen mescit Kuba Mescididir. Kur'an-ı Kerimde de takva üzerine kurulan mescit diye ifade edilir. Allah Resulü (sav) daha sonra Mescidi Nebevi'yi inşa eder. Ondan sonraki zaman süreci içerisinde insanların birliğinin beraberliğini, bir arada yaşamanın oluşturmuş olduğu en güzel mekânlar camilerimizdir. Camilerimiz her kesimden ve her türlü insanı bir araya getiren omuz omuza, diz dize, yan yana ve gönül gönüle insanları kaynaştıran mekânlardır. Sadece bir olan Allah'a ibadet eden, aynı Peygamberi kabul eden, aynı kıbleye dönen, aynı havayı alan ve kalpleri aynı duygu ve heyecana çarpan insanların yan yana gelmiş olduğu mekânlardır camiler." dedi.

Son zamanlarda bölgede yaşanan çatışmalarla beraber birçok caminin tahrip edildiği hatırlatan Erhan, "Maalesef son zaman dilimleri içerisinde camilerde bombaların patlatıldığı içindeki o kutsal eşyaların tarumar edildiği bir zaman diliminde yaşıyoruz. Birileri bu camileri yıksa da yaksa da hiç bir zaman gönüllerden asla Allah'ın evi diye nitelendirin bu mekânları silemeyeceklerdir. Onlar yıksa da Münirler ve Müslümanlar inşa etmeye devam edeceklerdir. Dün olduğu gibi bugün de ve yarın da inşalar devam edecektir." diye konuştu.

"Kıyamete kadar inanan insanların kalbinde, gönlünde Allah var olduğu müddetçe yeryüzünde mescitler ve camiler her zaman itibarıyla var olacaklardır." diyen Erhan, "O minarelerde göye yükselmiş adeta tevhit inancının bayraktarlığını yapan, Allah'ın birliğinin bir nişanesi olan o minareleriyle beraber camilerimiz var olmaya devam edecektir." İfadelerini kullandı. (M. Sait Çelik - İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir