• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Şanlıurfa`da Nizami`nin idamı nedeniyle basın açıklaması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bangladeş`te Cemaat-i İslami lideri Motiur Rahman Nizami`nin laik Hasina yönetimi tarafından idam edilmesine Şanlıurfalılar tepki gösterdi. Cuma namazı sonrası Balıklıgöl Platosunda düzenlenen kitlesel basın açıklamasında laik Hasina yönetimi lanetlendi.  

Kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası yapılan basın açıklamasını Din-Bir-Der Şanlıurfa Şube Başkanı Şakir Güven okudu.

Güven, “Zalim Bangladeş hükümeti tarafından kurulan; hakka, adalete ve de İslam`a dayanmayan fasık, zorba ve bir kısım Nemrudi sistemlerin de desteğini arkasına alarak kurulan uluslararası savaş suçları mahkemesi eliyle Rahman Nizami`nin idamına karar verildi. Bu karar neticesinde bir mücahit daha idam edilerek Rahmet-i Rahmana kavuştu.” dedi.

İblisin yardımcıları olduğu müddetçe idamların sonunun gelmeyeceğini belirten Güven, “Görülüyor ki yeryüzünde batıla gönül veren iblisin yardımcıları var oldukça ve bunlar hâkim ve hükmedici oldukları sürece bu idamların ne ilki ne de sonu olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Müslümanları Kur`an`ın nizamı etrafında birleşmeye davet eden Güven, şunları söyledi: “18. yüzyıldan itibaren aramıza sokulan her tülü beşeri sistemleri ayağımızın altına almadan, Allah`ın kopmaz ipi Kur`an nizamı etrafında birleşmeden, ne mal ne can ne namus emniyeti asla olmayacaktır. Ey Müslümanlar gelin birlik olalım. Eğer bir ve beraber olmazsak hepimiz bir bir yok olur gideriz. Çare İslam birliğidir. İslam birliğini de kuracak Müslümanlardır.”

Sık sık tekbirlerin getirildiği basın açıklamasında “Zalimler için yaşasın Cehennem” “Avrupa değil İslam birliği” slogan atıldı. Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı. (Ramazan Casuk-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir