• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Rahman Nizami`nin idamı Bursa`da tel`in edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şubesi Bangladeş`de idam edilen Cemaati İslami lideri Motiur Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılıp basın açıklaması düzenledi.

Bursa Ulu Camii bahçesinde Molla Muhammed Bilgin`in kıldırdığı gıyabi cenaze namazının ardından Mustazaflar Cemiyeti Bursa Şube Başkan Yardımcısı Hasan Şenol Şehid Nizami`nin yazdığı mektup okudu.

Daha sonra basın açıklamasını okuyan Bursa Umut Kervanı Derneği Genel Başkanı Adnan Alınç, 1971`de Bangladeş`in Pakistan`dan ayrılma sürecinde işlediği iddia edilen, hukuki hiçbir geçerliliği bulunmayan ve tamamen uyduruk gerekçelerle idama mahkûm edilen Cemaati İslami lideri Mevlana Motiur Rahman Nizami, milyar nüfuslu İslam ümmetinin gözleri önünde şehadete yürüdüğünü hatırlattı.

Daha önce de 13 Aralık 2015 tarihinde Cemaati İslami liderlerinden Abdulkadir Molla, kısa bir süre sonra 11 Nisan 2015`te Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamaruzzaman ve 21 Kasım 2015`te de Genel Sekreter Yardımcısı Ali İhsan Mücahid zalim Hasina yönetimi tarafından benzer gerekçelerle şehid edildiklerini hatırlatan Alınç, “Zalim ve dikta yönetimlerce, özelde İslam ümmetine genelde ise bütün insanlığa karşı işlenen cürümlerde, İslam ümmetinin vahdetten uzak ve darmadağın bir halde bulunmasının payı elbette büyüktür.” dedi.

Bu dağınıklığı fırsat bilen Laik Hasina yönetimi, ümmetin İslami hareketlerine dört bir koldan saldırmakta olduğunu dile getiren Alınç, “Onları zorbaca, hukuksuzca yok etmenin gayretini vermektedirler. Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi gibi sözde mahkemeler kurarak siyasi cinayetlerine her gün bir yenisini daha eklemekte, İslami hareketlerin değerli emirlerine karşı insanlık suçu işlemektedirler.”şeklinde konuştu.

“İslam ümmetine karşı işlenen bu suçlar ancak ümmetin birliği ve vahdeti ile engellenebilir”

İslam ümmetine karşı işlenen bu suçların, gerçekleştirilen bütün bu katliamların ancak ve ancak ümmetin birliği ve vahdeti ile engellenebileceğini ifade eden Alınç, son olarak “Bu vesile ile küresel küfrü, Kahhar olanın azabıyla müjdeliyor, şehadet şerbetini içen aziz şehidimiz Mevlana Motiur Rahman Nizami`nin şehadetini tebrik ediyoruz.” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.(Zeki Aras/Sezer Özer –İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir