• DOLAR 32.509
  • EURO 34.58
  • ALTIN 2497.105
  • ...
Köylüler DEDAŞ'ı bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Yeniköy'e bağlı Zorköy (Sêgırka) mezrası sakinleri, yaklaşık 8 gündür elektriklerini kesen DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü binasını bastı.

Elektrik sayaçlarının direklere takılması hususunda mezra sakinleri ile DEDAŞ arasında anlaşma sağlanamayınca mezranın elektriği kesildi. Geçtiğimiz Cuma gününden bu yana elektrikleri kesilen mezra sakinlerinden yaklaşık 300 kişi, DEDAŞ Batman İl Müdürlüğü binasını bastı.

DEDAŞ Batman İl Müdürü Faruk İşlek ile görüşmek istediklerini belirten öfkeli kalabalık, DEDAŞ İl Müdürünün aşağı gelmemesi üzerine binanın içine girerek, bazı camları kırdı.

Olayın büyümesi üzerine DEDAŞ güvenlik personeli, polise haber verdi. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi binanın içindeki öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

Polis ekipleri ve DEDAŞ yetkilileri kalabalığı sakinleştirdikten sonra Segırka muhtarı Celaleddin Balin ile Zorköy muhtarı Şemsettin Ağar ve aralarından seçilen temsilci bir grup DEDAŞ İl Müdürü Faruk İşlek ile görüştü.

Kesintilere isyan eden mezra sakinleri, günlerdir elektriklerinin DEDAŞ tarafından kesilerek mağdur edildiklerini belirtti.

Perişan bir halde olduklarını ifade eden mezra sakinlerinden Selahattin Şimşek, “8 gündür elektriğimiz yok. Hastalarımız perişan oldu. Elektriğin verilmesini istiyoruz. Bizler hangi ülkede yaşıyoruz. Bu kadar vatandaşı cezalandırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bizler sayaçlarımızın direklere takılmasını kabul etmiyoruz. Çocuklarımız okula gidemiyor, sularımız akmıyor. Hakkımız olan elektriklerin verilmesini istiyoruz.” diyerek tepki gösterdi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir