• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öğrenciler hünerlerini bilim fuarlarında sergiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kızıltepe İstiklal Ortaokulu, Kızıltepe Fen Lisesi ile Süleyman Demirel Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı 119 eserin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı yapıldı. Öğrenciler hazırladıkları birbirlerinden farklı eserlerle hünerlerini sergilediler.

Bilim Fuarlarının açılışına Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mahmut Akan, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, ilçe milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir’in yanı sıra ilçede bulunan okulların müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.

Kızıltepe İstiklal Ortaokulu Okul Müdürü Muhammed Dağ, yaptığı açılış konuşmasında “Bilindiği üzere toplumsal gelişim ve ilerlemenin temel unsurlarından biri okullarımızda yapılan eğitim ve öğretim faaliyetleridir. Çünkü eğitim, bireyin yetenek ve becerilerini keşfetmek ve onları geliştirerek topluma öncelikli olarak 'iyi insan' ve ardından da 'bilgili insan' kazandırma hedefindedir.  TÜBİTAK'ın desteği ile okulumuz öğrencilerinin çalışması olan fen, matematik, sosyal bilgiler, Türkçe alanlarında olmak üzere 30 proje yer almaktadır." dedi.

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Ali Az ise "Okullarımızda eğitim-öğretim faaliyetleri bir bütün olarak yürütülmektedir. Bu eğitim-öğretim sürecinin ürünleri de akademik, kültürel, sanatsal, sportif gibi etkinlikler yoluyla ortaya çıkmaktadır. İstiklal Ortaokulu’nun düzenlemiş olduğu bilim fuarı belli bir akademik çabanın ve çalışmanın ürünüdür. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu.

Süleyman Demirel Ortaokulu Müdürü Faysal Ercan, okulundaki bilim fuarı açılışında yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Okulda gerçekleştirilen bu fuarla birlikte öğrenciler kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yapabilecekler. Araştırmalarını da sergileyebilecek olan öğrencilerin eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanırken araştırmalarını sunan öğrencilerin ürettiklerini başkaları ile de paylaşmanın coşkusunu, mutluluğunu ve kendilerinde oluşacak özgüven duygusunu yaşayacaklar. Okulumuz Kütüphanesini kapsamlı ve işler hale getirmek için Z- Kütüphaneye dönüştürüyoruz. Bittiğinde çok farklı olacak." (Mehmet Aslan-İLKHA)







































Bu haberler de ilginizi çekebilir