• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
`Humus`taki Barış Gözlemcileri Yanlış Yönlendiriliyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Komite, tutukluların tehdit edildiğini de belirtti. Komite, bunun farkına varan siyasi tutukluların “halk yönetimin düşmesini istiyor” sloganları atarak dikkati üzerlerine çekip, barış gözlemcilerinin kendilerini ziyaret etmelerini sağladıklarını aktardı. Gözlemci heyetinin tutuklular hakkında bilgi aldığı, yaralı tutukluların fotoğraflarını çektiği, isimlerini aldığı ve neden tutuklandıkları ile ilgili bilgi aldığı kaydedildi.
 
Barış gözlemcilerinin 4 kişi olduğunu ifade eden Komite, bir siyasi tutuklunun hayatını riske ederek gözlemcilerinin ziyaretini videoya çekmeye çalıştığını da aktardı.
 
Öte yandan bugün Suriye’de yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 12 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri yaptıkları açıklamada, bugün 9’u Humus, 1’i Hama, 1’i Şam ve 1’i Dera’da olmak üzere Suriye genelinde 12 kişinin yaşamını yitirdiği bildirdi.
 
Komite,Der’a şehrinin Musayfre ilçesinde Suriye ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında yoğun çatışmaların devam ettiğini duyurdu. Suriye güvenlik güçlerinin ilçenin giriş ve çıkışlarını kapattığı bir ay önce ilçeden çekilen keskin nişancıların tekrar konuşlandığı aktarıldı.
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir