• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Beşiri Hizmet Der Roboski Katliamını Kınadı‏
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Şırnak`ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu(Roboski) Köyünde geçimlerini Irak`tan mazot getirerek sağlayan 35 köylünün F-16 savaş uçaklarından atılan bombalarla katledilmesiyle ilgili Beşiri Hizmet Der yazılı basın açıklaması yaparak olayı kınadı.

Katliamı Şiddetle Tel`in Ediyoruz
Yazılı basın açıklamasını Dernek Başkanı Nasır Efrens, "Bölgemizde öteden beri aynı mantıkla sürdürülen inkâr ve imha politikalarının dehşetli bir halkasını oluşturan bu son katliam hiçbir mazeret üretilerek örtbas edilemeyecek kadar büyük bir olaydır. Uludere ilçesine bağlı Ortasu Köyü yaylasında yaşanan katliam da bu zihniyetin ürünüdür. Hükümet halka hesap vermek zorundadır." dedi.

Sivillerin öldürülmesinin hiçbir gerekçesi olamayacağının belirten Efrens;"Çoğunluğu çocuk yaşta olan ve aralarında üniversite öğrencilerinin olduğu 35 insanımızın hayatını kaybettiği, yüreklerimizi yakan görüntülerle ilgili mutlaka derinlikli bir araştırma yapılmalı, ortada zafiyet söz konusu ise gerekli hukuki süreç geciktirilmeksizin işletilmelidir. Bölgemiz provokasyonlara çok açık olduğundan; sorunun çözümü ivedilikle hızlandırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Bu Korkunç Olayı Bir `Özür` Telafi Edemez
Açıklamada, bunun bir katliam olduğunu belirtilen Efrens, hiç bir senaryonun bu olayın yaşanmasına gerekçe olamayacağı ve bunun bir insanlık suçu olduğuna dikkat çekti. Açıklamanın devamında; "Bu korkunç olayı bir `özür` telafi edemez. `Yanlışlıkla vurduk` mazereti kabul edilemez. Bunun sorumluları kim ise cezasını çekmelidir. Daha öncede buna benzer elim olaylar yaşanmış ancak birileri tarafından üstü örtülmüştü. Bu olay da daha önce yaşanmış katliamlar gibi üstü örtülmemeli aksine müsebbipleri ortaya çıkarılıp gerekli cezaya çarptırılmalıdırlar. Bu insanlık dışı olayı ve sebep olanları lanetliyoruz. Sebep olanlar bilsinler ki burada ceza almasalar bile mahkeme-i Kübra`dan Kaçamazlar." ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Bu vehim olayı aydınlatma görevi TSK`yi yöneten hükümete düşüyor. Olay örtbas edilmemeli, olayda büyük bir ihmal veya kastın olduğuna ilişkin kuşkular bulunmaktadır. Olayın üzerine gidilerek sorumlular ortaya çıkarılmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bir daha böyle katliamların yaşanmaması için gereken yapılmalıdır."

Açıklamanın sonunda, "Bizler adalet ve özgürlüğe inanan bu coğrafyanın Müslüman evladı olarak, yaşanan katliamı şiddetle telin ediyor ve halkımıza baş sağlığı diliyoruz" denildi.

(Kenan Önder- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir