• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-05 Ocak Perşembe Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Mezopotamya Gazetesi; `Özperk; Plansızlık Soruna Neden Oluyor`
Eğitim Bir Sen Şube Başkanı M.Şafi Özperk, 1. Yarıyıl tatili sonrası yaşanacak olan okul temizliğinin biran önce giderilmesini istedi.

`Dikkat Verem`e Yakalanmayın`
Batman Valiliği vatandaşların verem hastalığı konusunda korunma yöntemlerini açıkladı.

Batman Barış Gazetesi; `Batman 765 Milyon Dolar Petrol Üretti `
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü 2011 yılı içinde Batman İl sınırları içerisinde 8,5 Milyon varil petrol üretimi gerçekleştirdi. 4`ü işlev vermeyen 51 petrol sondaj kuyusu açan TPAO, 2012 yılında da aynı hedefi yakalamaya çalışacak. Petrol üretimi konusunda bilgi veren TPAO Bölge Müdürü Süleyman Çalık, "TPAO Genel Müdürlüğünün bütçesi 600 Milyon (Trilyon) TL bu kapsamda geçtiğimiz sene 51 kuyu kazarak 8,5 milyon varil petrol ürettik. Varil başı ortalama 90 dolar olduğunu düşündüğümüzde 765 Milyon dolarlık petrol üretimi gerçekleştirdik.

`Özel Hastane Giderleri Mercek Altında!`
Batmandaki özel hastanelerin devlete yüklediği harcamalar SGK tarafından didik didik inceleniyor.

Batman Gazetesi; `Yeşil Kart Uyarısı`
Valilik, 2012 yılı Yeşil Kart uygulamasının nasıl yapılacağı anlattı. Yeşil kartların 1 Ocak 2012 itibariyle SGK`ya devredilmesi ve Yeşil kart sahiplerinin başvuru şekil ve yer konusunda Batman Valiliği açıklama yaptı.

`TPAO 8,5 Milyar Varil Petrol Çıkardı`
TPAO Batman Bölge Müdürü Süleyman Çalık, 2011 yılında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü olarak 51 petrol kuyusu açtıklarını ve 8,5 Milyar Varil Petrol ürettiklerini belirterek, 2012`de TPAO Batman Bölgesi olarak 65 sondaj açmayı ve 8,5 milyar varil petrol üretimi hedeflediklerini kaydetti.

Batman Postası Gazetesi; `6.5 Milyon TL Hububat Primi Ödendi`
Batman`da Hububat Prim Desteği 1. Dilim ödemeleri yapıldı. 6 Milyon 650 Bin TL 2 Bin 500 çiftçinin hesaplarına aktarıldı.

Batman Doğuş Gazetesi; `Kemoterapi Ünitesi Yapılmalıdır`
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanlığı, Sağlık Sorunları 2011 yılı değerlendirmesi ve 2012 yılı beklentilerinin konuşulduğu bir basın toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Şube Başkanı İbrahim Kara, "Batman`da ciddi sayıda Kanser Hastası bulunmaktadır. Bir an önce Kemoterapi tedavi ünitesinin yapılması gerekmektedir." dedi.

Batman Medya Gazetesi; `Yol Kenarında Ölü Bulundu`
Gercüş`e bağlı Çiçekli ve Gönüllü köyleri arasında bulunan yol kenarında bir erkek cesedi bulundu. Köylülerin sabah saatlerinde fark ettiği kişinin silahla öldürüldüğü belirtildi.

Batman Umut Gazetesi; `Eğitim-Bir-Sen: Plansızlık Okulları Mağdur Ediyor`
Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, İş Kur elamanlarının görevlerinin Aralık ayı sonunda bitmesi ile okullarda temizlik işlerinde aksamaların meydana geleceğini söyledi.

Batman Pusula Gazetesi; `70 Yaşında Kimliksiz Yaşıyor`
Batman`da kızının evinde kalan 70 yaşındaki Saliha Uçar, nüfus kaydı ve kimliği olmadığı için sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Dağ Keçisi Tazminatı TL!`
Avlanması yasaklanan çengel boynuzlu dağ keçisini avlayan avcıya 12 bin TL para cezası kesildi.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir