• DOLAR 32.544
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2432.285
  • ...
ABD sadece bin 736 Suriyeliyi kabul etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cenevre`deki Ülke İçinde Yerinden Edilme Merkezi`nin (IDMC) araştırmasına göre, dünya genelinde iç savaş nedeniyle kendi ülkesi içinde göç etmek zorunda kalanların sayısı geçen yıl itibarıyla 40 milyon 800 bine ulaşarak rekor kırdı. Yalnızca 2015 yılında yaklaşık 8,5 milyon kişinin kendi ülkesi içinde yer değiştirdi. Bu sayının 1,3 milyonu iç savaşın sürdüğü Suriye`den.

New York Times gazetesinin dünkü haberine göre ise ABD`nin daha fazla Suriyeli mülteciyi kabul etme çabaları iyice yavaşladı. Ülke başkanı Barack Obama, eylül ayında mali yıl sona erene kadar ABD`nin en az 10 bin mülteciyi kabul edeceğine dair söz vermişti. Hükümet rakamlarına göre Obama`nın verdiği sözden yedi ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen ABD`nin sığınma hakkı tanıdığı Suriyeli mülteci sayısı, nisan ayının sonuna kadar sadece bin 736 kişi.

BM`nin resmi kayıtlarına göre Suriye`de 2011`den beri devam eden savaştan kaçarak ülkesine terk eden mülteci sayısı 4,8 milyon. Türkiye 2,7 milyon Suriyeli ile en fazla mülteci kabul eden ülke. Almanya`da 400 bini aşkın Suriyeli sığınmacıyı kabul etti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir