• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.677
  • ...
İlker Başbuğ Bugün İfade Verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, `İnternet Andıcı` soruşturması kapsamında bugün Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`nde "şüpheli" sıfatıyla ifade verecek. Eski bir genelkurmay başkanının adliyeye giderek ifade vermesi cumhuriyet tarihinde bir ilk olma özelliğini de taşıyor.
 
İrtica ile Mücadele Eylem Planı ve İnternet Andıcı davalarının birleştirilmesinin ardından yargılamayı yapan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık subayların savunmalarında işaret ettiği ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Mahkemenin 30 Aralık 2011`de aldığı karar doğrultusunda emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında önceki gün İstanbul Cumhuriyet Savcılığı`nca soruşturma başlatılmıştı.
 
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Başbuğ`a tebligat gönderildi. Tebligatta Başbuğ`un bugün için "şüpheli" sıfatıyla ifadeye gelmesi istenildi. Başbuğ`un mazeret bildirmemesi halinde Beşiktaş`taki İstanbul Adliyesi`ne gelerek ifade verecek. İfade alma işlemine İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen`in de katılacağı öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir