• DOLAR 32.491
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2491.564
  • ...
Mecburi Eğitim 13 YILA ÇIKIYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AK Parti, 28 Şubat döneminde tartışmalı bir şekilde uygulamaya konulan 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitimin 4’er yıllık bölümler halinde 13 yıla çıkarılması için çalışma yaptı. 2010 yılında yapılan 18’inci Milli Eğitim Şurasında alınan kararlar doğrultusunda gündeme getirilen kanun teklifi AK Parti Grup Başkanvekillerinin imzasıyla önümüzdeki hafta Meclis Başkanlığına sunulacak. Hazırlanan teklif ile bir yılı okul öncesi olmak üzere zorunlu eğitimin 4+4+4 şeklinde toplam 13 yıla çıkarılması hedefleniyor.
 
OKULLAR KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK
Teklif ile gelişim özellikleri bakımından farklı düzeylerdeki öğrencilerin bir arada bulunmasının ortaya çıkardığı pedagojik meselelerin ortadan kaldırılması için ilköğretim okullarında sekiz yıllık zorunlu eğitimin öğrencilerin yaş ve gelişim özellikleri dikkate alınarak kademelendirilmesi öngörülüyor. Teklifle ayrıca fiziksel mekanların bu kademelere göre öğrencilerin ayrı alanlarda eğitim görmelerini sağlayacak biçimde bölümlendirilmesi, okulların, bir kültür merkezi ve yaşam alanları olarak düzenlenmesi amaçlanıyor.
 
İMAM HATİP’İN YOLU AÇILIYOR
Teklife göre, eğitim süreleri 1 yıl okul öncesi eğitim, 4 yıl temel eğitim, 4 yıl yönlendirme ve ortaöğretime hazırlık eğitimi, 4 yıl ortaöğretim olmak üzere zorunlu eğitim 13 yıl olacak. 28 Şubat’ta Refahyol ile TSK arasında büyük krize sebep olan 8 yıllık kesintisiz eğitim uygulaması böylelikle 13 yıla çıkacak, ancak 4’er yıllık bölümler halinde uygulanacak. Öğrenci bir yıllık okul öncesi, 4 yıllık da temel eğitim süresini tamamladıktan sonra isterse aralarında İmam Hatip liselerinin de bulunduğu meslek okullarına ya da düz liselere gidebilecek. Mevcut sistemde 8 yıllık eğitimi tamamlamadan meslek lisesi veya İmam Hatip liselerine geçiş mümkün olmuyor. Yeni yapılacak düzenleme ile 4’üncü sınıftan sonra öğrenci istediği okula devam edebilecek.
 
Türkiye Gazetesi

Bu haberler de ilginizi çekebilir