• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Dışişleri`nden Rusya`ya sert tepki!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Suriye`nin İdlib vilayetinin doğusunda Binniş ilçesindeki bir pazar yerine bugün rejim hava unsurlarınca yapılan alçakça saldırıları büyük bir infial içinde ve şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıda hedef alınan ve hayatını kaybeden sivillere Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz” denildi.

RUSYA'YA SERT TEPKİ

Suriye rejiminin insanlığa karşı işlediği suçları pervasızca devam ettirdiği kaydedilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Rejim insanlığa karşı işlediği suçları pervasızca sürdürmektedir. Bunda tabiatıyla, başta Rusya olmak üzere, yandaşlarından aldığı destek büyük rol oynamaktadır. Özellikle Rusya, rejimin işlediği bu suçlara giderek daha fazla ortak olmaktadır. ABD ile RF`nin Suriye`de çatışmaların durdurulması mutabakatının Halep`i de kapsayacak şekilde yeniden taahhüt altına alınması yönünde anlaşmaya vardıklarını açıklamalarının hemen sonrasında doğrudan sivilleri hedef alan bu insafsız saldırı, uygulamaya konulamayan bu tür mutabakatların Rejimi daha da cesaretlendirdiğini göstermektedir. Yapılması gereken, uluslararası camianın artık üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi; Rejimin ve destekçilerinin işledikleri suçların yanlarına kalmayacağını, tarihin karşısındaki sorumluluğun da bilinciyle, daha fazla gecikmeden göstermesidir.” 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir