• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Diyarbakır'da ceviz ve badem dikimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’ın Eğil ilçesine bağlı Taşdan köyünde ceviz ve badem fidanı dikimi yapıldı.

Fidan dikim törenine Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, Eğil Kaymakamı Sinan Aslan, Tarım İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Karacadağ Kalınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, TKDK İl Koordinatörü Hikmet Güneş, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı temsilcileri, çiftçiler ve muhtarlar katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Aksoy, Diyarbakır’da tarımın daha iyi bir noktaya gelmesi adına güzel ve önemli çalışmaların olduğunu söyledi.

Diyarbakır’ın önemli bir tarım şehri ve bu potansiyelinin daha iyi bir noktaya çıkarılması adına devletin birçok kurumunun çalışma içerisinde olduğunu ifade eden Aksoy, “Özellikle sulu tarıma geçerek daha fazla ürün elde etme adına DSİ Bölge Müdürlüğümüzün yürüttüğü çok önemli sulama projeleri var. Bunlardan bir kısmı tamamlandı, diğer kısmı da önümüzdeki süreçte tamamlanacak. Bu projelerden en önemli olanı da Silvan Projemizdir. Devletin bütün kararlılığıyla bu proje devam ediyor. Bölgemizde bu proje tamamlandığında 308 bin ek istihdam yaratacak. Böylece tarımsal anlamda önemli bir gelir getirisini de bu günlere taşımış olacak. Bu anlamda Silvan Projesini önemsiyoruz. Diyarbakır’ın tarımsal gelirinin artması adına, Silvan Projesinin tamamlanması için bütün kurum ve kuruluşlarımız büyük bir gayret içinde çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

Vali Aksoy, özellikle son 10 yıl içerisinde Türkiye’de tarım alanında çok önemli gelişim ve dönüşümün olduğunu ifade ederek,  “Belirli ürünlerin desteklenerek ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlanması gerçekleştirildi. Bu anlamda Diyarbakır, tarım ekonomisinde gelişen şehirlerimizden biri olması adına, önemli bir yer tutuyor. Tarla üretiminin ötesinde meyveciliğe de, Tarım İl Müdürlüğümüzün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın yürüttüğü önemli çalışmaların yanında, GAP İdaresi Başkanlığının da Valiliğimiz ile imzalamış olduğu protokol ile, ilimizdeki badem ve ceviz yetiştiriciliği konusunda bir çalışma başlattık. Bugün de bu çalışmanın çiftçilerle paylaşılması adına bir aradayız. Çiftçilerimize fidan dağıtımı gerçekleştiriyoruz ve bunların yetiştirilmesi ve üretilmesi adına örnek bir çalışmayı bugün bu köyümüzde gerçekleştiriyoruz.12 İlçemizde bu projenin çalışması devam edecek. Amacımız bölgedeki tarımsal üretimin daha iyi bir noktaya taşınması ve üreticimizin daha fazla bir gelire sahip olmasıdır. Burada emeği geçen GAP İdaresi Başkanımıza ve buradaki işleri takip ederek buraya kadar taşınmasına katkısı olan başta Tarım İl Müdürümüz olmak üzere tarım çalışanlarımıza, iş birliği yapan köy muhtarlarımıza, çiftçilerimize, üreticilerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum.” Dedi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Atalar  ise gerçekleştirdikleri bu projenin bedelinin 770 bin lira olduğunu belirterek, 8 bin dekar badem ve 4 bin dekar ceviz dikim alanı olduğunu söyledi.

Amaçlarının çiftçilerin refahını arttırmak olduğunu söyleyen Atalar bu projenin Diyarbakır’a hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Aksoy tarafından çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı. Vali Aksoy tarafından ceviz fidanı dikildikten sonra toplu fotoğraf çekinilmesiyle program sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir