• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
81 il tek merkezden gözlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ASELSAN ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında imzalanan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Projesi hayata geçirildiğinde 81 il tek bir merkezden takip edilebilecek.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, ASELSAN ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) arasında 27 Nisan'da imzalanan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Projesi'ne yönelik 894 milyon 250 bin 450 lira tutarındaki sözleşme, kent güvenliğini noktasında polise önemli avantajlar sağlayacak.

Meydana gelen olayların aydınlatılması, suç ve suçlularla daha etkin mücadele edilebilmesi, trafik düzenlemesinde teknolojik imkanların kullanılabilmesi amacıyla mevzuata uygun olarak elde edilen görüntü, ses ve konum verilerinin PolNet uygulamaları ile desteklenerek işlenmesi ve kullanıcıların otomatik olarak uyarılmasını sağlayan KGYS Projesi kapsamında, iki yıl içinde 424 ilçede son teknolojiye göre yeni kurulum yapılacak. Kısa süre önce kent güvenliği sistemi modernize edilen Kocaeli dışındaki 80 il merkezi ile 243 ilçede ise son teknolojiye göre modernizasyon yapılarak eksikliklerin giderilmesi sağlanacak.

PLAKA TANIMA SİSTEMLERİ MODERNİZASYONU TAMAMLANACAK

Proje kapsamında toplam 39 bin 680 kameranın kurulumu yapılacak, ülke genelinde mevcut olan Plaka Tanıma Sistemlerinin modernizasyonu tamamlanacak. Söz konusu proje tamamlandığında KGYS`siz ilçe kalmayacak. Ayrıca ülke çapındaki tüm sistemler Türk mühendisler tarafından geliştirilecek milli yazılım ile merkezi bir yapıya kavuşturulacak ve 81 ilin tamamı merkezden izlenip yönetilebilecek.

Güncel teknoloji ile donatılacak sistemler sayesinde, son dönemde terör örgütlerinin bombalı saldırılarda da kullandığı "ikiz" plakalı araçlar da tespit edilebilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir