• DOLAR 32.516
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2493.936
  • ...
Çilek üretimi için İspanya'ya gidilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Organik Çilek Yetiştiriciliği ve AB'deki Örneklerinin İncelenmesi İsimli Erasmus+Ana Eylem, 1 Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği Kapsamında kabul edilen  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 'IPA IV İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi' kapsamında 15 günlük eğitim çalışmalarına katılmak üzere İspanya'nın Barcelona kentine gidileceği belirtildi.

Sason Çilek Üreticileri Birliğinden bir, Batman Ziraat Odasından 4, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden 14, Bingöl Tarım İl Müdürlüğünden 2 personel olmak üzere toplam 21 kişilik ekip proje kapsamında 15 günlük eğitim çalışmalarına  katılmak üzere bugün İspanya' ya gidecek.

Konuyla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İspanya Çilek Üreticiliği bakımında Avrupa'nın  en iyi üretici ülkesi konumunda olup Avrupa'da öncü durumunadır.  Eğitim süresince çilek konusuna yetiştiricilik, üretim, yöntem, zararlılarla mücadele, bakım, besleme, muhafaza, pazarlama gibi konularda yeni yöntem ve metotlar üzerinde çalışmalar yürütülecektir. Edinilen kazanımlar sonucunda ilimizde uygulanabilecek yöntem ve metotlar incelenecek olup uygulanabilir yöntem ve metotlar üzerinde çalışmalar yürütülerek ilimizdeki çilek üretimini en üst seviyeye taşımayı amaçlamaktayız. Çalışmalar sonucunda Sason ilçemize ait organik çilek üreticiliğini gerek ulusal düzeyde, gerekse de uluslararası düzeyde tanınması üretim verim ve kalitenin artırılması hedeflenmektedir.” denildi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir