• DOLAR 32.537
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2496.072
  • ...
Diyarbakır`da bombalı saldırı: 15 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi 7. Kolordu Komutanlığı civarında polis servis aracının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre aralarında sivil ve polislerin de olduğu 15 kişi yaralandı. Yaralılardan 12`si Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Saat 16.30 sıralarında gerçekleşen saldırıda patlamanın şiddeti kentin birçok yerinden duyuldu. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken polis çevrede güvenlik önlemlerini artırdı.

Batıkent kavşağı olarak da bilinen bölgede bir çay bahçesinin de bulunuyor olmasından dolayı yaralıların sayısının artabileceği belirtiliyor. İlk belirlemelere göre 15 kişi yaralanırken bunlardan 12`sinin (M.M, C.G, T.İ, N.G, F , S.G, S.Ö, M, H.A, A.Ö, A, İ.D.) Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, hedef alınan polis servis aracının içerisinde gözaltına alınan 7 PKK`linin de bulunduğu ve bunların da yaralandığı belirtildi.

Patlamayla ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmazken saldırının bombalı araçla yapıldığı ve patlamayla beraber bombalı aracın parçalarının bir kilometre çapında alana yayıldığı görüldü. Güvenlik önlemleri nedeniyle olay yerine basın mensupları yaklaştırılmıyor.

  (Yunus Sırat / M. Sıddık Bilge / M. Hüseyin Temel / Emrah Deniz - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir