• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
"ŞUSKİ borcunu ödemezse Şanlıurfalılar susuz kalabilir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DEDAŞ, 2015 Aralık ayından bu yana elektrik borcunu ödemeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) ile köy içme suyu şebekelerine ait elektrik borcunun 35 Milyon liraya ulaştığını açıkladı.

ŞUSKİ’nin içme sularına ait elektrik borçlarının bir yıldır ödenmediğine dikkat çeken Dicle Elektrik Perakende Genel Müdürü Avni Doğan, bir milyon Şanlıurfalının susuz kalarak mağdur duruma düşmemesi için bu borçların ödenmesi gerektiği söyledi.

Borç nedeniyle elektrikler kesilebilir

Kısa adı ŞUSKİ olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin, merkez ve ilçelerdeki içme suyu şebekelerine ait elektrik borcunun 2015 Aralık ayından bu yana ödemediği belirlendi.

Dicle Elektrik Perakende Genel Müdürü Avni Doğan, "ŞUSKİ, merkez ve ilçelerdeki içme suyu şebekeleri ile köy içme suyu şebekelerinin elektrik borcunu 2015 Mayıs’ından bu yana ödemiyor. Peşin ödeyerek devletten aldığımız elektriğin bedelini ne yazık ki bir yıldan beridir SUŞKİ’den alamıyoruz. BU sürdürülebilir bir durum değildir. Ödenmeyen borçlar bizi sıkıntıya soktuğu gibi, şirketimizin faaliyetlerini sağlıklı olarak sürdürmesini de engelliyor. Söz konusu elektrik borçlarının en kısa sürede ödenmemesi durumunda içme suyu şebekelerinin elektriklerini kesmek zorunda kalacağız.’’ dedi.

İçme suyu borçları 35 milyon TL oldu

Dicle Elektrik Perakende Genel Müdürü Avni Doğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"ŞUSKİ tarafından yaklaşık geçen yıl mayıs ayından bu yana ödenmeyen köy içme suyu şebekelerine ait elektrik borcu 35 milyon liraya ulaştı. Söz konusu borcun ödenmemesi durumunda üzülerek belirtmek isteriz ki Şanlıurfa’nın merkez ilçeleri dahil Bozova, Halfeti, Birecik, Hilvan, Siverek, Viranşehir, Ceylanpınar, Suruç, Akçakale ve Harran ile köylerine ait içme suyu şebekelerinin elektriğini kesmek zorunda kalacağız. Yaklaşık bir milyon insanın susuz kalarak mağdur duruma düşmemesi için mevcut borçların bir an evvel ödenmesi gerekmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklardan şirketimiz sorumlu olmayacaktır’’(Osman Gülebak-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir