• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
"Hayatı paylaşmak için engel yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Etkinlikler kapsamında ilk etapta Şanlıurfa Belediyesi önünden Rabia Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yol boyunca ellerinde “Engelsiz yaşam için el ele” “kendini engelli olarak hayattan atma” “hayatı paylaşmak için engel yok” dövizleri taşındı.

Kortej yürüyüşüne Şanlıurfa Büyük Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü (ASPİM) Murat Demirkol, STK Başkanları ve birçok engelli vatandaş katıldı.

Rabia meydanında son bulan kortej sonrasında burada açılış konuşması yapan Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü (ASPİM) Murat Demirkol, hayatımızda ayrılmaz bir parçamız olan engellilere hak ettikleri yeri vererek toplumsal hayatımıza dâhil etmek için çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Demirkol, “Engelliler yasasıyla birlikte son 10 yıl öncesiyle mukayese edildiğinde büyük gelişmelerin olduğunu, günlük hayatımızda ayrılmaz bir parçamız olan engellilere hak ettikleri yeri vererek toplumsal hayatımıza dahil etmek için güzel gelişmelerin sağlandığını görüyoruz. Bu anlamda evde engelli bakım hizmeti bağlamında 2007 yılı itibariyle bugüne kadar engelli hizmeti sunulmuş durumda. Yine kamuda engelli istihdamını gerçekleştirmek adına engelli memur alımıyla ilgili yapılan çalışmalarla kamuda ki engelli memur açığını da yavaş yavaş giderilmeye başlanmıştır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdür Metin İlci ise, şöyle konuştu: “Toplumumuzda engelli bilincinin artırılmasıyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hem eğitim alanında hem rehabilitasyon anlamında çalışmalar yapmaktayız. İlimizde engellilere yönelik her türlü eğitim hizmeti verilmeye başlanmıştır. Bunu taçlandırarak daha da yukarı taşımak istiyoruz. Son 3 yılda yapılan çalışmalarla bu ihtiyaç tamamen ilimizde giderilmiş olacaktır.”

Son olarak konuşmalarını gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Allah’ın İnsanları farklı farklı imtihan ettiğini söyledi.

Çiftçi, “10 Mayıs onların haftasıdır. Şu an hepsi aramızdalar. Size hizmet ettiğimiz için şanslıyız. Asıl engelli olan biziz. Siz bu yaşamın bir nimetisiniz. Hayat hep aynı olmuyor. İnsanları farklı farklı imtihan ediyor. Bu da hepimizin imtihanıdır. Bizlerde önceki kardeşleriniz gibi adayız. Bununda farkındayız ve biliyoruz. Engel tanımıyoruz. Engelsiz bir yaşam için bize düşen sorumlulukları kaldırmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program son buldu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 



















Bu haberler de ilginizi çekebilir