• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
'Ambulans Geçiş Tatbikatı' yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Yaşama Yol Ver" projesi ile "Trafik ve İlk yardım Haftası" etkinlikleri kapsamında Gaziantep Sağlık Müdürlüğü 112 ekipleri tarafından 10.00 ile 12.00 saatleri arasında ‘Ambulans Geçiş Tatbikatı’ ile trafikte ambulansa yol vermek için yapılması gereken fermuar yöntemi uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Tatbikat öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması ve “Yaşama Yol Ver” projesi kapsamında fermuar yöntemini uygulamasını yaptıklarını söyledi.

Trafikteki vatandaşların ambulanslara yol verme gerekliliği, 112'ye gelen gereksiz çağrıların önlenmesi gibi konularda insanlar bilgilendirilerek farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını belirten Yazı, “‘Hayata Yol projesi’ kapsamında yapılması gereken fermuar yönteminin şuanda uygulamasını yapmaktayız. Bildiğiniz gibi vatandaşlarımız ambulans geldiğinde siren sesi duyduğunda nasıl hareket edeceğini bilememektedir. Heyecana kapılmaktadır. Yol vermekte zorluk çıkarmaktadır. Bunlara dikkat çekmek için bu tatbikatı yapma ihtiyacı duyduk. 112’ye gelen gereksiz ihbarlara dikkat çekmek ve bütün bu amaçlarla bu tatbikatı yapıyoruz.”dedi.

Daha sonra 112 sağlık ekipleri tarafından sürücülere ambulansa yol vermek için yapılması gereken fermuar yöntemi uygulamalı olarak gösterildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)  











Bu haberler de ilginizi çekebilir