• DOLAR 32.515
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2428.53
  • ...
Murdoch`un yeni hedefi Çamlıca Camii
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de FOX TV'nin de sahibi olan medya baronu Rupert Murdoch'un yeni hedefi, İstanbul'da inşaatında sona gelinen Çamlıca Camii oldu. Daha önce "Müslümanların öldürülmesi gerektiğini" belirten Murdoch, İngiltere'deki yayın organlarından biri olan The Times'a Çamlıca Camii'ne karşı bir algı operasyonunun başlatılması için haber emri verdi.

Gazetenin muhabiri Hannah Lucinda Smith de aldığı emri uyguladı. The Times, "İstanbul Üsküdar'daki Çamlıca Camii'nin inşaatında sona gelindi. Ankara dev cami inşası programını gücünü en uygunsuz yerlere doğru genişletmenin bir yolu olarak görüyor. Çamlıca bir zamanlar Osmanlı Sultanlarının dinlenmek için en sevdiği yerdi. Çamlıca Camii, hükümetin, ülkenin özgün İslam markasını güçlendirme ve tüm dünyaya ihraç etmesinin en görkemli örneği. Ülke dışında, Mali'den Moskova'ya Türkiye'nin finanse ettiği, beşi geçen yıl, 10 camii halihazırda açıldı. Altısı yapım aşamasında ve biri Cambridge'de olmak üzere 10 tanesi daha planlama aşamasında.Türkiye, İsrail'le çatışmaların yıktığı Gazze'de en az dokuz camiyi yeniliyor ediyor veya yeniden inşa ediyor" diye yazdı.

Laiklerin cami inşaatından rahatsızlık duyduğunu ifade eden gazete, Türkiye'nin ülke dışında da cami planları olduğuna dikkat çekti.

Takvim

Bu haberler de ilginizi çekebilir