• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
Ankara`da IŞİD Zirvesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kerry ile yapılan görüşmede; dost ve müttefik ülkelerin IŞİD'le mücadele konusunda daha yakın bir işbirliği içinde olması gerektiği hususu vurgulandı. Görüşmede ayrıca önümüzdeki hafta yapılacak NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sırasında da bu konunun gündeme gelmesi hususunda görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG'LE 'SURİYE'Yİ GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ayrıca NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye`ye ilişkin gelişmelerin ele alındığı Fikirdaş Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı vesilesiyle Paris`te bulunan Çavuşoğlu, Türkiye tarafının talebi üzerine, Genel Sekreter Stoltenberg'le telefonda görüştü. Görüşmede, Suriye`den Türkiye'ye yönelik tehditlerin ele alındığı öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, görüşmede NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Kilis`e yönelik roket saldırılarında hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti ve NATO`nun Türkiye'yle dayanışma içerisinde olduğunu vurguladı.

DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir