• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...
SON DAKİKA
Cezayir Anıtı İçin Fransa`yı Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy ile Büyük Ankara Sirki’ni izlemeye giden Başkan Gökçek, iki bölümden oluşan gösterinin arasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Fransa Parlamentosu tarafından alınan Ermeni Soykırımı’nı İnkar Yasa Tasarısı’na tepki olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından Fransa Büyükelçiliği önüne yerleştirilmesi planlanan Cezayir anıtına ilişkin sorusuna karşılık Gökçek şunları söyledi:

“Cezayir Anıtı’nı daha önce de söylediğim gibi Şubat sonu gibi düşünüyoruz. Senato’nun kararını bekliyoruz. Ortaya çıkacak duruma göre isim resmen konulmuş olacak. Önümüzdeki hafta Belediye Meclisimiz var. Bu Meclis’te önergelerimizi vereceğiz ama komisyona havale edilecek. Komisyondan kararın çıkması Mart ayı başını bulur. Şubat ayında Fransız Senatosu’nun tavrını bekleyeceğiz. Eğer senatonun tavrı aynı tarzda devam ederse biz de otomatikman meclisimizde kararımızı alıp hemen anıtı dikeceğiz. Aynı tarzda Paris caddesinin ismini de değiştireceğiz.”

Başkan Gökçek, “İstanbul’da minibüslerin trafikten kaldırılması gündemde, sizin de böyle bir planınız var mı?” sorusunu ise “Ankara’da şu an öyle bir şey düşünmüyoruz” diyerek yanıtladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 75 gösteri olarak planlanan Büyük Ankara Sirki’nin süresinin normal olarak bu hafta sonu biteceğini de belirterek, “Olay olduğunda ‘istiyorsanız keselim?’ diye teklif ettik, ama ‘biz gösterimizi kesmeyiz’ dediler” açıklamasını yaptı. Başkan Gökçek, şunları söyledi: “Sirk ile 75 gösteri üzerinden anlaşıldı. Olay olduğunda da ‘İstiyorsanız keselim’ teklifinde bulunduk. Çünkü çok üzüntü vardı ama hiçbiri istemedi. Hepsi, ‘Biz gösterimizi kesmeyiz devam etmek istiyoruz’ dediler. Bugün onlara bir jest yapıyoruz ve 100 bin dolarlık ekonomik destek veriyoruz. Biz de gerçekten hayvanlara çok üzüldük.”

Ölen ayıların sahipleri tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik herhangi bir tazminat talebi olmadığını ifade eden Başkan Gökçek, “Normal şartlarda, anlaşmaya göre ayıların tümüne 3 bin 500 dolar bedel gösterilmiş. Tazminat verilmesi gerekse sadece bu kadar verilirdi ama biz yardım olarak 100 bin dolar veriyoruz.” diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir