• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
Aliya İzzetbegoviç anısına düzenlenen kitap fuarı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bosna lideri Aliya İzzetbegoviç anısına düzenlenecek olan fuara 290 yazar katılacak.  Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın 5. Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı hakkında bilgi verdi. 

Akın,“Her geçen yıl uluslararası bir boyut kazanan Malatya Kitap Fuarı'na yurt dışında İngiltere, Bosna, Tataristan, Kırgızistan, Irak, Suriye gibi ülkelerde önemli isimler katılarak eşlik edecek. Arap dünyasından 15 yayınevi kitap fuarına katılacak. Yurt dışında okuyan öğrenciler de fuara katılarak renk katacaklar.” dedi.

Geçtiğimiz günlerde başlattıkları ‘Kumbaram Dolsun Benim de Bir Kitabım Olsun` kampanyası ile birlikte öğrencilere 50 bin adet kumbara dağıtıldığını aktaran Akın, bu kapsamda öğrencilerin kumbaralarında biriktirdikleri para ile fuarda kitap alacaklarını söyledi. Bu şekilde çocuklara kitap sevgisini kazandırmak ve çocukların sevdikleri kitaplara kavuşabilmelerinin sağlandığını belirten Akın, fuarda ayrıca 25 çocuk yayınevinin de yer alacağını kaydetti.

Aliya İzzetbegoviç`in hayatını anlatan özel bir kitap basılacak

Kitap Fuarı kapsamında ‘Malatya`dan Aliya`ya Mektup` temalı bir etkinlik de düzenleneceğini belirten Akın, yarışmada dereceye girenlerin ise ödüllendirileceğini söyledi. Malatya Kültür A.Ş tarafından Aliya İzzetbegoviç`in hayatını anlatan özel bir kitabın da basıldığını dile getiren Akın, Malatya Kitap Fuarı'nın hediyesi olarak fuara katılan tüm yazarlara ve yayınevlerine kitabın takdim edileceğini belirtti.

Fuar kapsamında 11 Mayıs 2016 akşamı Kapalı Spor Salonu'nda ‘Şiir Gecesi` düzenleneceğini söyleyen Akın, gecede Prof. Dr. Nurulluh Genç, Seyfullah Kartal, Talha Bora Öğe, Dursun Ali Erzincanlı ve Mehmet Doğan`ın Malatyalılarla buluşacağını belirtti. 

Büyükşehir Belediye bina arkasında 10 Mayıs`ta kapılarını açacak olan fuar, 15 Mayıs`a kadar sürecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir