• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
Avusturya başbakanı istifa etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avusturya'da Sosyal Demokrat Parti'li (SPÖ) Başbakan Werner Faymann, parti içerisindeki yoğun eleştiriler üzerine parti genel başkanlığı ve başbakanlıktan istifa etti.

Faymann istifa açıklamasını partisinin Viyana'daki eyalet başkanları toplantısı sonrasında yaptı. Faymann, istifa açıklaması sırasında “Bu ülkenin, partisinin sonuna kadar arkasında olduğu bir başbakana ihtiyacı var” ifadesiyle partililere ince bir göndermede bulundu.

Sosyal demokratlar içerisinde sığınmacı krizi nedeniyle başlayan eleştiriler, aşırı sağcıların cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunda ilk sıraya yerleşmesiyle daha da kızışmıştı. Faymann, 1 Mayıs İşçi Bayramı törenleri sırasında partilileri tarafından istifaya davet edilmişti.

Yedi yıldan bu yana oturduğu başbakanlık koltuğundan ayrıldığını açıklayan Faymann'ın yerine, koalisyon ortağı ÖVP'li (Avusturya Halk Partisi) Reinhold Mitterlehner geçti. Çiçeği burnunda Başbakan Mitterlehner yaptığı ilk açıklamasında "SPÖ ile olan koalisyon ortaklığımıza devam edeceğiz" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir