• DOLAR 32.517
  • EURO 34.532
  • ALTIN 2492.858
  • ...
Kılıçdaroğlu kaset soruşturmasında ifadeye çağrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili soruşturma kapsamında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "tanık" sıfatıyla ifade vermeye davet etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kılıçdaroğlu'nun özel kalemi telefonla aranarak, "tanık" sıfatıyla soruşturma savcısına ifade vermeye çağrıldı.

Soruşturma, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısınca yürütülüyor.
Soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Deniz Baykal'a ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili soruşturma başlatmıştı.

Bu soruşturma ve 2011'de bazı isimlerin MHP'den istifasına yol açan görüntülerle ilgili soruşturma dosyaları geçen aylarda, "Özel hayatın gizliliğine yönelik eylemlerin Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin şüpheler" üzerine birleştirilmişti.

Savcılığın birleştirme kararında şu ifadelere yer verilmişti:

"Müştekilere ait olduğu iddia edilen ve internet ortamında yayınlanan video görüntülerini çeken, internet ortamında yayınlanan olay faillerinin eylemlerinin icrasındaki benzerlikler gözetildiğinde aynı örgütsel yapı tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin beyanlar, deliller elde edildiği ve bu yönüyle her iki soruşturma evrakı arasında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu anlaşıldığından, her iki soruşturma evrakının birleştirilmesine karar verilmiştir."

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir